Féltékenység, fegyverkereskedelem és mediterrán tempó

2017. január 7. 08:08 | behir.hu

Balkán kobra címmel új zenés komédiával készül a Békéscsabai Jókai Színház.

A teátrum a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal koprodukcióban viszi színpadra Ivan Kusan és Tasnádi István színművét, amely önfeledt szórakozást és a Kusturica-filmeket idéző hangulatot ígér a közönségnek. A darab rendezőjének, Katkó Ferencnek régi álma vált valóra azzal, hogy ezt a világot elhozhatta a viharsarokba.

- Nyolc évig éltem Szerbiában, nagyon megszerettem ezt a világot, a Kusturica-filmeket, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék egyszer egy ilyen darabot színpadra vinni - emlékezett vissza Katkó Ferenc, a darab rendezője.

A komédia zenéjét Tasnádi István versei alapján Kucsera Géza szabadkai zeneművész szerezte, kifejezetten a békéscsabai előadáshoz. A balkáni hangulat így a dalokban is visszaköszön majd az előadáson. De színes karakterekből sem lesz hiány, a pénzért bármire hajlandó paraszt, egy nő szerelméért mindenre képes rendőr és a balkáni háborút megjárt bérgyilkos, Kobra is feltűnik a színpadon.

- A rettegett bérgyilkosnak sokkal nagyobb a füstje, mint a lángja, egy kicsit esetlen személy, aki szeretné a nimbuszát megtartani, ezért hiába lát csak 50 centiméterre, nem hajlandó szemüveget hordani, inkább neki megy mindennek - mesélt az általa megformált Kobráról Tege Antal.

A zenés komédia előkészületei már a hajrában járnak, azonban a próbák hangulatával, egyik alkalommal sem volt probléma, ami már előrevetíti az előadások atmoszféráját is.

Hiszen az alkotók szerint mindig szükség van olyan darabokat is, amelyek önfeledt szórakozást, maximális kikapcsolódást nyújtanak a nézőknek, ebben pedig biztosan nem lesz hiány január 13-án, a darab bemutatóján.

FEL