Felkészülés a télre – jó tanácsok autósoknak

2019. október 9. 13:11 | behir

Beköszöntött az október és az igazi ősz. A borús, esős csúszós idő a közutakon is fokozott figyelmet, körültekintést igényel. Portálunk Horváth Lászlót, a Thermál Autósiskola elméleti és gyakorlati oktatóját, ismert közlekedési szakembert kérte arra, hogy segítsen a téli felkészülésre, adjon tanácsot az olvasóknak.

Fontos, hogy az autó és az autóvezető is felkészüljenek az időjárás miatt megváltozott útviszonyokra. Ősszel csapadékosabbá válik az idő, többször van köd. A látásviszonyok is romlanak, ezért mindenképpen érdemes lassabban, óvatosabban közlekedni, a követési távolságra és a megnövekedett fékútra fokozottan figyelni. Nagyon fontos az, hogy változtassanak a vezetési technikán, hiszen egészen másként kell vezetni nyáron, mint ősszel a vizes útszakaszokon, illetve télen, a lefagyott utakon – mondja a Horváth László.

Az autónkon ajánlott azelőtt lecserélni az abroncsokat, mielőtt a hőmérséklet tartósan 7 fok alá csökken. Tudni kell, hogy teljesen más a szerkezete a nyári és a téli guminak, hiszen a téli gumi lágyabb, így a nyárival ellentétben nem dermed meg a hideg hatására. Érdemes a fagyálló folyadékot megnézetni és az ablakmosó folyadékot is kicserélni télire. Ha odafigyelünk, akkor megelőzhetjük a kellemetlenségeket - tanácsolja a szakember.

További programok »

FEL