Felgyújtott egy telephelyet egy füzesgyarmati férfi, ötszázmilliós kárt okozott

2024. február 13. 10:19 | behir.hu

Különösen nagy kárt okozó rongálás bűntette miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 46 éves büntetett előéletű füzesgyarmati férfi letartóztatását, aki felgyújtott egy telephelyet Füzesgyarmaton 500 000 000 Ft-os kárt okozva.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a férfi esetében a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A férfi 2024. február 7-én 18 óra 30 perc körüli időpontban a szomszédos telek felől bement egy megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató alapítvány füzesgyarmati telephelyére. A fedett színben meggyújtotta a magával vitt ruhadarabokat, s azokat bedobta az ott található használt ruha bálák közé, majd távozott. A tűz elterjedt a telep területén, épületek, járművek, gépi berendezések égtek le. Az előzetes becslések szerint a rongálással okozott kár 500 000 000 Ft. A férfi tettét a telep tulajdonosa felé irányuló személyes harag motiválta.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL