Felavatták a Dürer sportudvarát

Tizenötmillió forintból megújult az udvar, a futópálya és a távolugró gödör.

Hivatalosan is átadták a gyulai Dürer Albert Általános Iskola felújított sportudvarát pénteken. Az intézmény udvara már-már életveszélyes volt, ezért kellett elvégezni a munkálatokat. Nemcsak új aszfaltréteget tettek le, hanem a salakos futópályát és a távolugrógödröt is felújították. 

Retrotestnevelés órával és táncbemutatóval kezdődött a gyulai Dürer Albert Általános Iskola felújított sportudvarának az átadója. Az ünnepséget a rossz idő miatt a tornateremben tartották, amely akkoriban épült, amikor Gyula polgármestere még az intézményben tanult.

– Én 1990-ben ballagtam el ebből az intézményből és gyakorlatilag az épület az alig változott valamit. Ezért aztán az egyik legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy más iskolákkal együtt a Dürer iskola is megkapja azt a felújítást és azt a korszerűsítést, ami szükséges ahhoz, hogy azt a magas szintű pedagógiai munkát, ami folyik ebben az intézményben, amelyik a város legjobb iskolái közé számított mindig is és most is így van, sikerüljön megteremteni – mondta Görgényi Ernő polgármester.

Az általános iskola sportudvara már-már életveszélyes volt, de augusztusban felújították az udvart, a salakos futópályát, így a gyerekek már bátran játszhatnak, beszélgethetnek kinn, igaz, kicsit üres még az udvar. Ha azonban az iskola vezetésén múlik, nem marad sokáig az udvar kopár. Már készülnek a tervek, még milyen fejlesztések kellenének a mostani, 15 millió forintos beruházáson túl. Zámori Ida intézményvezető elmondta, szeretnénk játszóteret, illetve pihenősarkokat kialakítani.

      
 

Megosztás:

Címke: , , , ,