Fél lábbal a kupadöntőben!

2017. január 8. 17:41 | behir.hu

A női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén Nyíregyházán lépett pályára a BRSE. A hétközi Stara Pazova elleni CEV kupa összecsapás előtt a címvédő hibátlanul vette az akadályt és közel került a fináléhoz.

Nyíregyháza - BRSE 0-3 (20-25; 20-25; 19-25).

Nagyon sokan voltak kíváncsiak az első MK-elődöntőre, amit Nyíregyházán játszottak. Nem véletlen, hiszen az ország két jelenlegi legjobb női együttese vívott csatát a nyírségi fővárosban. A bajnokság második helyén álló hazaiak már nagyon régóta fenték a fogukat a veretlen BRSE együttesére, a viharsarkiak pedig azzal a nem titkolt céllal utaztak, hogy a január 31-én, hazai visszavágóra előnyt szerezzenek. Nagy meccsre volt tehát kilátás!

Az első játszma ennek megfelelően, remek hangulatban kezdődött, rögtön szép labdamenetekkel tarkítva. 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd robbantottak Szakmáryék, s az első technikai szünetnél 8-4-re a BRSE vezetett. Nem hagyta azonban annyiban a volt csabai, Szombathelyi által vezérelt nyírségi együttes, lépésről-lépésre közelített, 11-12-nél, 15-16-nál és 17-18-nál miniatűr volt a vendégelőny. Rátett azonban még egy lapáttal a csabai hölgykoszorú az addig sem rossz teljesítményre, és a két, hazai időkérés sem tudta őket megakadályozni az első játék megnyerésében, amely bizony igen színvonalasra sikeredett (20-25).

A második etapban az első kezdését mintha lemásolták volna a csapatok, folytatódott a hatalmas küzdelem, az első technikainál csabai előnnyel (5-8). Látványos labdameneteket követően a piros-kék mezben játszó hazaiak ismét felzárkóztak (11-11). Sokat elmond a játék képéről, hogy Nedeljkovic mester a kezdő hatósán - liberóval együtt hetesén - nem változtatott. Egészen 12-15-ig, amikor is a jól nyitó Petrenkót cserélte be a szerva erejéig. Nem hiába, jó edzői húzás volt, miután a fiatal játékos két pontot is szerzett. Kellett ez a kis plusz, 17-21-nél a hazaiaknak muszáj volt időt kérnie. Biztosan jót tett, mert két pontot jelentett a hazaiaknak. Természetesen a BRSE sem hagyta annyiban, a vendég időkérés ugyanúgy hatott, s végül egy Soós Niki bomba zárta le a játékot. Cseppet sem hanyatlott a színvonal, ugyanannyi a vége (20-25).

A következő játszma annyiban alakult másképpen, mint az első kettő, hogy kezdettől fogva a csabaiak domináltak, egyik szép akció követte a másikat. A nyírségiek pedig még mindig küzdöttek ugyan, de lélekben talán megtörte őket kicsit az első két játszma elvesztése, legalább is akkor úgy tűnt (4-11). A nap legszebb mentése Molcsányi részéről, s az azt követő Szakmáry-támadás jelentette a tizenharmadik BRSE pontot, amikor is a hazaiak neve mellett hét állt. Nem lehet kijelenteni, hogy a maximumot, de mindenképpen a közel járt ahhoz a következő periódusban mindkét csapat, s így újabb remek labdameneteket láthattak a kilátogató nézők. Tartotta a különbséget a vendégcsapat, foggal-körömmel küzdött a hazai. Utóbbinak lassan-lassan el kellett fogadnia, hogy ennyi különbség mindenképpen van tudásban a két csapat között, de ez így is van rendjén. Nem volt min bánkódnia a nyíregyházi játékosoknak, miután igaz a mondás: a jobbtól nem szégyen kikapni (19-25).

A rendkívüli hideg ellenére is sok csabai szurkoló kísérte el a kedvenceket, nemhiába! A lányok remek játékkal, magabiztos győzelemmel hálálták meg a bizalmat, és gyakorlatilag fél lábbal már a döntőben érezhetik magukat!

Szegedi Zsolt

FEL