Fél áron, tele hassal- több mint 600 vendéglátóhely idén a torkos csütörtökön

2016. január 29. 07:32 | Horváth Szabolcs

A Torkos Csütörtök, hogyha a hagyomány szempontjából nézzük, azt az időszakot jelentette, amikor lezárult a farsangi ünnepkör. A negyven napos böjt előtt még egy nagy evésre- ivásra került sor. 2006 óta azonban új értelmet nyert a történet. Torkos Csütörtökön, azaz idén február 11-én a programhoz csatlakozó vendéglátóhelyek fél áron adják az ételeiket és italaikat. 

Azok az éttermek, hotelek, szállodák, akik csatlakoznak idén is mindent megtesznek azért, hogy a vendégek remek szájízzel búcsúzzanak és persze a jövőben, ne csak Torkos Csütörtökön térjenek vissza egy kiváló menüsor végigkóstolására.

- A tavalyi évben közel 600 étterem regisztrált, jelenleg még nincsenek pontos adataim, de az idén biztos vagyok benne, hogy még többen leszünk. A kulináris élvezetek rajongói ilyenkor akár új éttermeket, törzshelyeket fedezhetnek fel, ahová, aztán ha mindent megfelelőnek vagy éppen kiválónak találnak, gyakran visszalátogatnak majd - hallhattuk Vlasics Gergely szálloda igazgatótól. Elmondta, hogy természetesen az Arcanum Hotel is csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz, úgyhogy ők is egy felejthetetlen menü sorral várják régi és új vendégeiket.
- A Magyar Turizmus Zrt. azt hirdette, hogy 2016 a gasztro élmények éve lesz, hát szeretnénk mi is marketingstratégiánkkal ehhez konvergálni- tette hozzá.

A jelentkezés viszont ez esetben regisztrációhoz, foglaláshoz kötött, hiszen a helyek száma mindenhol véges.   

Már most folyamatosan foglalják le az asztalokat az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyeknél, ami nem csoda, mert ezen a napon nem csak jóllakhatunk, hanem még a pénztárcánk is sokkal kevesebbet veszít súlyából. Van azonban olyan hely, amelyiknél új értelmet nyert a Torkos Csütörtök.

- Mi egy külön eseményt hoztunk létre, ami egész évben működik és minden hónapban, picit megvendégeljük, meglepjük a vendégeket különleges ételekkel, ami egy kedvezményes étkeztetést foglal magában. Minden hónap második csütörtökén tartjuk ezt meg. Mindig meghirdetjük különböző portálokon és egyre nagyobb sikerrel működik ez a dolog, amit Kornélia Csütörtöknek neveztünk el- mondta Fodor Mihály a Kornélia Étterem főszakácsa.

Február 11-én országszerte rengeteg vendéglátóhely készül arra, hogy ínycsiklandó ételeit a nagy közönség elé tárja. Az interneten természetesen fent van a lista, ahonnan kedvünkre szemezgethetünk az éttermek közül.

 

FEL