Több mint négyszáz millió forintból fejlesztették a kerékpáros hálózatot

2023. november 11. 06:30 | behir.hu

Mezőkovácsháza önkormányzata 427,88 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásban részesült a kerékpáros hálózat fejlesztésére.

Mezőkovácsháza az elmúlt években jelentősen elmaradt a többi településhez képest a kerékpárút hálózatának fejlesztésében, ezért a projekt közvetlen célja a különálló, rossz állapotú szakaszok összekapcsolása, és a kerékpáros hálózat bővítése volt – olvasható az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, melyben a beruházás létjogosultságát indokolták. 

Mint írták, Reformátuskovácsházán, a Táncsics Mihály utca Mikes Kelemen utca és Kodály Zoltán utca közötti szakaszán kerékpáros nyom piktogramokat festettek fel, valamint a kerékpáros nyom folytatásaként kétirányú, önálló nyomvonalvezetésű kerékpárút épült a Táncsics Mihály utca és az Orosházi út kereszteződéséig.

A Táncsics Mihály utca folytatásaként, az Orosházi út – Vásárhelyi Sándor utca – Árpád utca Arany János útcsatlakozásig a korábbi járda nyomvonalán, annak teljes elbontásával és kiszélesítésével egyesített gyalog és kerékpárút került kialakításra. A Kutas-éri csatorna meglévő gyalogos hídjai helyett új műtárgyak épültek. A Bethlen Gábor utca útburkolatának két oldalán nyitott kerékpársávot festettek fel.

A projekt keretében több, mint 3,54 kilométer kerékpárút, kerékpáros nyom és kerékpársáv létesült városunkban, amely megkönnyíti a mindennapi közlekedést.

Ezen felül az Árpád utca és az Alkotmány utca kereszteződésében a meglévő gyalogátkelőhely mellett megtörtént a járda kiszélesítése, majd az átvezetést követően egyesített gyalog és kerékpárút épült a Kalocsa Róza Művelődési Központig.

A Hősök tere után kétoldali kerékpársáv épült az út szélesítésével, egészen a Kutas-éri csatornáig. A Kutas-éri csatornát követően a kerékpársáv kerékpárútként folytatódik, egészen a temető előtti aszfaltos burkolatig. A kollégium előtt a meglévő burkolaton 14 férőhelyes, párhuzamos felállású személygépkocsi várakozóhely, az Alkotmány utca 52. szám előtt pedig 20 férőhelyes, 45 fokos parkoló létesült.

A temetőt követően önálló nyomvonalon halad tovább a kerékpárút, egészen a Battonyai út kereszteződéséig. A Deák Ferenc utcában, az Alkotmány és a József Attila utca között nyitott kerékpársáv, a József Attila és a Petőfi utca között pedig kétoldali kerékpáros nyom létesült.

A József Attila utcában a Deák utca és a LIDL áruház között nyitott kerékpársáv létesült, ezen túl a Deák Ferenc utcában a József Attila és a Petőfi utca között, valamint a Petőfi - Deák Ferenc - Árpád utca közötti szakaszán kétoldalt kerékpáros nyom került felfestésre.

További programok »

Gazdaság

Turisztikai fejlesztések indulnak Gyomaendrődön

Több, mint 290 millió forint pályázati forrásból kezd Gyomaendrőd városa turisztikai fejlesztésbe, helyben és térségi viszonylatban egyaránt. A projekt célja a kikapcsolódási módok és a turisztikai látványosságok összekapcsolása.
2024. május 27. 12:13
FEL