Fegyvert fogott a pultos fejéhez a kocsmában, vádat emeltek a férfi ellen

2023. január 11. 14:22 | behir.hu

Más életét, testi épségét, egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezésének látszatát keltve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 52 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, aki légfegyvert tartott az egyik italmérő hely pultosának fejéhez.

A férfi 2022. július 20-én, a hajnali órákban az egyik orosházi italmérő közelében talált egy engedély nélkül tartható gáz-légpisztolyt a hozzá tartozó tárral és benne 7 darab lőszerrel, melyet magához vett anélkül, hogy tisztában lett volna a fegyver tulajdonságaival. Ezt követően erősen ittas és felindult állapotban, mezítláb és félmeztelenül érkezett meg a sörözőhöz, ahonnan korábban tanúsított botrányos viselkedése miatt ki volt tiltva, és – a fiát az italmérőben ért korábbi inzultus miatt – hangosan üvöltözve elővette a nadrágzsebéből a légfegyvert és azt a söröző előtti teraszon tartózkodó két vendég szeme láttára a pultosként dolgozó férfi felé fordította, miközben azt kiabálta, hogy a „családomért bárkit megölök.”

A sértett és a két vendég – akik lőfegyvernek vélték a terheltnél lévő légfegyvert – nagyon megrémültek, mert a férfi magatartása azt a látszatot keltette, hogy le akarja lőni a pultost, annál is inkább, mivel a terhelt odalépett a sértetthez és közvetlenül annak fejéhez szegezte a fegyvert, miközben folyamatosan kiabált.  A pultos és az egyik vendég próbálta megnyugtatni a terheltet és rávenni őt arra, hogy adja át a fegyvert, aki azonban ennek nem tett eleget. Ebben a helyzetben az egyik vendég – megőrizve hidegvérét – felállt, a sértett pultos felé fordult és kért tőle egy felest. Ettől a terhelt annyira meglepődött, hogy leengedte a fegyvert, mire a sértett a vendéggel együtt bement a kocsmába, telefonálni azonban nem tudtak, mivel a terhelt folyamatosan szemmel tartotta őket. A vendég férfi ekkor hazakerékpározott és otthonából értesítette a rendőrséget. 

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és kobozza el tőle a légpisztolyt, valamint a hozzá tartozó tárat és lőszereket. 

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL