Február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2022. február 1. 17:38 | behir.hu

Február 15-éig lehet jelentkezni az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételin keresztül - tájékoztatta az Oktatási Hivatal kedden.

A választható képzésekről és a jelentkezésről részletes információk olvashatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban, amely már a hivatalos kiegészítéssel bővített formában érhető el a felvi.hu oldalon - írták.

A felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében a felsőoktatási intézmények - az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően - a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek. A felvi.hu honlapon pontszámító kalkulátor és kisfilmek segítik az érdeklődőket a jelentkezésben.

A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. A diákoknak február 20-áig hitelesíteniük kell Ügyfélkapuval vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190) a jelentkezésüket.

Ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.

 

Forrás: MTI

További programok »

Oktatás

167 millió forintból újították fel a kamuti óvoda épületét

Átadták a 167 millió forintból felújított Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda kamuti telephelyét. Az óvoda a magyar katolikus egyház országos óvodafejlesztési programja segítségével, költségvetési forrásból újult meg. Az ünnepi rendezvényen Soltész Miklós államtitkár és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök is részt vett.
2024. május 16. 15:17
FEL