Farsangi készülődés

2016. február 1. 06:18 | behir.hu

Megkezdődött a farsangi készülődés az óvodákban. A Dr. Becsey Oszkár utcai Óvoda növendékei nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a maszkok és rajzok készítésébe. Az intézmény dolgozói minden évben más-más programmal és foglalkozásokkal lepik meg a gyerekeket, akik alig várják a február 8-i jelmezes mulatságot, hogy szüleiknek is megmutathassák az idén tanultakat.

Készülnek a maszkok az óvodában. A farsangi álarcokat idén is különböző technikákkal színesíthetik a gyerekek a Dr. Becsey Oszkár utcai Óvodában. A kész művek, pedig a mulatság fontos kellékei lesznek majd.

A pedagógusok mindig nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra. Éppen ezért balesetvédelmi oktatás keretében minden évben felelevenítik a gyerekekkel, hogy a foglalkozásokon használt eszközöknél mire kell figyelni.

Botyánszki Bence, a Dr. Becsey Oszkár utcai Óvoda óvodapedagógusa elmondta, az olló használatra például már középső csoportban kitérnek. Nagyon fontos az ollónak a megfelelő használata, hogy gyerekek ne okozzanak önmaguknak, illetve a társuknak sérülést. A kezdetektől folyamatos irányítás mellett tanítják a gyerekeket, hogy nagycsoportban megfelelő módon tudják használni az eszközt.

A farsangi maszkok, rajzok készítésekor az itt dolgozók arra is felhívják az óvodások figyelmét, hogy azokat otthon se tegyék nyílt láng, vagy fűtőtest közelében. Így biztosan a vidámságé marad a főszerep, hiszen erről szól ez a másfél hét.

FEL