Fantasztikus BRSE győzelem a Viharsarok Kupán

2017. január 30. 15:16 | Mikó Melinda

Az Országos Mini Bajnokság békéscsabai fordulója az idei szezon legerősebb versenyévé vált azzal, hogy a korosztály legjobbjai látogattak el vasárnap a Viharsarokba. Kiegyensúlyozott mezőnyt mutatja, hogy a Nyíregyháza mindössze a 7. helyen futott be, pedig az egyik éremesélyes volt megmérettetés előtt.

BRSE egy könnyed győzelemmel kezdett az Eötvös DSE - Debrecen ellen (3-0).

A folytatásban az MTK ellen már a legjobb tudásra is szükség volt. Az első játékot a fővárosiak szerezték meg, majd két szoros szettben fordított a Csaba (2-1) és készülhetett az idei szezonban még veretlen Delta RSE - Érd elleni csoportrangadóra.

Pest megyeiek léptek meg az elején, majd a lányaink kiélezett végjátékban egyenlítettek. Jött a döntő szett, ahol az érdieknek már mérkőzéslabdáik voltak, de Kucsera Jázmin vezérletével ismét megrázták magukat, nagy hátrányból felálltak és megnyerték az összecsapást.

Az elődöntőben a Kecskeméti Sportiskola következett. Újabb 2-1-es győzelemmel a Békéscsaba bejutott a fináléba. A másik ágon a Vasas a 3.szettben 1-1 és 23-23-ra állt, de két apró hibával elbukta az meccsét, így csak a bronzéremért mérkőzhetett meg a hírös városiakkal. Piros-kékek 2-0-val abszolválták a 3. helyüket.

A döntőben megismétlődött a csoportrangadó, annyi különbséggel, hogy most a BRSE nyerte 21-24-ről az elsőt 29-27-re. Az érdiek egyenlítettek, majd jöhetett a torna utolsó játszmája. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a csabaiak 20-13-ra megléptek. Már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, kivéve a Deltát. Lépésről-lépésre közelítették meg a viharsarkiakat, a vezetést is átvették és meccslabdához jutottak az érdiek. Sinka Dalmáék most is fordítottak, mint ahogy egész nap tették a végjátékokban. Fantasztikus mérkőzésen itthon tartotta a Viharsarok Kupát a Békéscsabai Röplabda SE.

A díjakat Kiss Tibor Békéscsaba Megyei Jogú Városának Alpolgármestere adata át.

Végeredmény:
1. Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, 2. Delta RSE - Érd, 3. Vasas SC, 4. Kecskeméti Sportiskola, 5. Szolnoki Sportcentrum Sportiskola, 6. MTK, 7. Nyíregyháza, 8. Eötvös DSE - Debrecen.

BRSE játékosai:
Sinka Dalma, Kucsera Jázmin, Hunyadi Gréta, Tatár Noémi, Gál Petra, Tóth Luca, Varga Csenge, Radnai Lili, Gabnai Regina, Ambrus Anna, Kerepeczki Hanna, Radnai Luca. Edzők: Fésüs Erzsébet, Nagy Attila

Torna válogatottja:
Lengyel Anna (Kecskeméti Sportiskola)
Hodosi Veronika (Vasas SC)
Hunyadi Gréta (Békéscsabai Röplabda Sportegyesület)
Csörgi Evelin (Delta RSE - Érd)

Torna legjobb játékosa: Sinka Dalma (Békéscsabai Röplabda Sportegyesület)

FEL