Fagyos reggellel indul a hét

2022. április 4. 06:42 | behir

Fokozatosan melegszik az idő, a héten többfelé 20 fok körüli csúcsértékek várhatók.

Hétfőn hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, említésre méltó csapadék nem várható. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél, melyet helyenként egy-egy erős lökés is kísérhet. Hajnalban -8 és 0 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken lesz a leghidegebb. Délutánra 6 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Kedden délen számíthatunk több napsütésre, máshol felhősebb időre van kilátás. Átmenetileg kisebb eső, zápor északnyugaton és esetleg néhol északon alakulhat ki. Élénk, erős, északon helyenként viharos lesz a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban -3 és +4, napközben 10 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. A naposabb déli tájakon mérhetjük majd a legmagasabb értékeket.

Szerdán az északi tájakon lehet több felhő az égen, északnyugaton elszórtan egy-egy gyenge zápor is kialakulhat. Máshol sok napsütésre számíthatunk. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakulhat.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg egy-egy kisebb zápor. A nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 17-22 fokra van kilátás. 

Pénteken már több felhő lehet felettünk, de csak néhol alakulhat ki gyenge eső, futó zápor. A szeles időben 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: idokep.hu

További programok »

FEL