Ezüstérmes lett Mezei Nikolett a taekwon-do Európa-bajnokságon

2019. október 11. 19:13 | behir

Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban megkezdődött a 34 felnőtt és 25. ifjúsági Európa-bajnokság. A magyar válogatottban hat Békés megyei sportoló kapott helyet.

Az első napon már érmeket is osztottak – olvasható a Békés Megyei Harcművész Szövetség közleményében. Az ifjúsági női speciáltörésben Mezei Nikolett egymás után vette az akadályokat. A sportoló az egyre növekvő magasságban ugró rúgással végrehajtott gyakorlatokkal a döntőig jutott, ahol csak szinte centivel mérhető különbséggel maradt alul a későbbi győztes román ellenfelével, Thea Chisalita-val szemben. A 23 induló között így ezüstérmet szerzett, amivel megismételte a legutóbbi Európa-bajnokságon ebben a versenyszámban elért eredményét. 

A szövetség szerint a java csak most következik majd, hiszen Mezei Nikolett a küzdelemben jó. A felnőtt női formagyakorlatban Süli Tamara nem jutott tovább a holland Teesa Schoots ellenében.

További programok »

Sport

Röplabda: újra pályán a csabai utánpótlás

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újra indítják a pandémia miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.
2021. január 22. 18:51
FEL