Ezüstéremmel tértek haza az újkígyósi lányok

2022. május 23. 11:30 | Szabó Judit

Vasárnap játszotta az ifjúsági harmadosztályú újkígyósi lány kézilabdacsapat a szezon utolsó felsőházi rájátszás mérkőzését a Kiskunhalas otthonában. A viharsarki együttes a dobogó második fokára állhatott fel az összecsapást követően.

A lányok legutóbbi a Kiskunhalas elleni hazai pályán ötgólos vereséget szenvedtek, a rájátszásban minimum hat góllal kellett diadalmaskodniuk az aranyéremért. A csapat edzője elmondta, hogy az együttesből hatan az érettségire készülnek, ezért az edzéseken sem tudtak mindig részt venni.

– Úgy mentünk el a mérkőzésre, hogy a szezonnak már mindenképpen nyertesei vagyunk, hiszen azokat a célkitűzéseket, amiket a bajnokság elején megfogalmaztunk, maximálisan teljesítettük, sőt, túl is szárnyaltuk – emelte ki Biriné Csiernyik Éva

A csapat célja az volt, hogy javítsanak a tavalyi helyezésükön. A viharsarki együttesnek matematikai esélye is volt még az aranyéremre. 

Fotó: Újkígyós FISE

– A tegnapi vereséggel eldőlt, hogy másodikok leszünk a bajnokságban, aminek tudtunk örülni, nem csalódottan jöttünk le a pályáról, nincs is bennünk hiányérzet – tette hozzá a tréner.

Az újkígyósi csapat öt év óta most először tudta elérni, hogy harmadosztály ifjúsági bajnokságban érmet szerezzen. Biriné Csiernyik Éva elmondta azt is, hogy nem tudna senkit kiemelni a csapatból, mindenki egyformán hozzátette a maga részét az eredményhez.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL