Ezeket ellenőrizze, ha online vásárol

2020. április 1. 19:33 | behir

A koronavírus-járvány miatt sokan választják az internet nyújtotta lehetőséget, és online vásárolnak. Miket érdemes ellenőrizni, amennyiben egy új weboldalon adjuk le rendelésünket?

A különböző platformok nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy "Maradj otthon". Tapasztalatok szerint egyre többen választják az otthonmaradást, és onnan végzik a munkájukat, tanulmányaikat, sőt, a bevásárlást is. Érdemes azonban odafigyelni, hogy milyen oldalon, és milyen adatokat osztunk meg egy online rendelés folyamán.

Vásárlás előtt ellenőrizze a weboldalt az alábbiak szerint:

  • Szerepelnie kell a cég telephelyének, vezetékes telefonszámának és e-mail címének.
  • Részletes termékismertetőt kell tartalmaznia.
  • A kereskedőnek fel kell tüntetnie a szerződési, fizetési és szállítási feltételeket, határidőket.
  • Az oldalon szerepelnie kell a reklamációs feltételeknek és folyamatoknak.
  • Az oldalnak tartalmaznia kell az adatok titkosítására vonatkozó információ(ka)t.
  • A kereskedőnek fel kell tüntetnie a tranzakció devizanemét.

Továbbá figyeljen az internetes oldalon fellelhető helyesírási hibákra, megfogalmazásra, valamint annak minőségére! Amennyiben a fentiek közül valamelyik gyanút kelt Önben, úgy ne vásároljon az adott weboldalon!

A vásárlás befejezése után célszerű kinyomtatni, vagy elmenteni a megrendelését, illetve annak visszaigazolását valamint a fizetéskor megadott adatokat. Ezután jelentkezzen ki a weboldalról, különösen figyeljen erre olyan számítógépek esetében, amelyhez más is hozzáfér.

 

Forrás: Erstebank

További programok »

Gazdaság

Mentőmellény a vállalkozásoknak: egyelőre nem fenyegeti felszámolás a cégeket

A cégek plusz haladékot kapnak tartozásaik rendezésére anélkül, hogy a felszámolás veszélye fenyegetné őket. A cégbíróság nem határozhat törvényességi felügyeleti eljárásban a vállalkozás megszüntetéséről. Felfüggesztik a kényszertörlési eljárásokat október 31-ig, sőt, a cégek ki is kerülhetnek az eljárás alól.
2020. június 2. 19:32
FEL