Ez az egyház feltalálta a digitális perselypénzt

2018. március 25. 10:15 | behir.hu

Fintech fejlesztéseket nem az egyháztól várunk többnyire. Az anglikán egyház azonban mégis képes volt erre.

Az istentiszteleteiken és templomaikban mostantól érintésmentes fizetéssel, mobilos fizetéssel és SMS-ben is adományozhatnak a hívek bármilyen összeget. A technológiától elsősorban azt várják, hogy gyorsabb és egyszerűbb legyen az adományok gyűjtése. A fintech megoldást nem csak hagyományos perselyezésre használják fel: esküvőkön, keresztelőkön vagy akár a templomokban tartott koncerteken is be lehet vetni. A rendszer elég sokoldalú ahhoz, hogy egyszeri adományokat és a templomok közösségi tereinek bérlésére is használható legyen.

A megoldás bevezetését nem egy apró pilottal kezdik. Az anglikán egyház portáljáról bármelyik templom, katedrális vagy egyéb vallási intézmény beszerezheti a hordozható kártyaolvasókat. Ez 16 ezer helyszínt jelenthet.

 

Az egyház nem házon belül végezte el a fejlesztést. A SumUp és az iZettle a fintech partnerei. A két cég technológiájára építve az Apple Paytől a bankkártyáig számos fizetési módot elfogadhatnak. A két fintech nem számít fel havi előfizetési díjat, az egyes adományok után viszont jutalékot számítanak fel.

forrás: fintechradar.hu

 

További programok »

FEL