Évről évre egyre több pénz marad a kisgyermekes családoknál

2018. szeptember 30. 07:51 | behir

288 milliárd forint – ennyi maradt a magyar családoknál 2017-ben, a családi adókedvezményeknek köszönhetően. Ez 23,5 milliárd forinttal több, mint 2016-ban.

2010-hez hasonlítva pedig az összeg több mint húszszorosára nőtt, a szocialista-liberális kormány adórendszere ugyanis összesen 12 milliárd forintot fordított családi adókedvezményre 8 évvel ezelőtt.

2017-ben átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a magyar családok. „Idén, 2017-hez hasonlóan, a kétgyermekesek adókedvezménye emelkedett, amely jövőre ugyancsak tovább nő” – mondta Bajusz Dániel adójogász.

Jövőre – az elfogadott törvény értelmében – a kétgyermekes családok adókedvezménye tovább nő, 20 ezer forintra gyermekenként – nyilatkozta Bajusz Dániel az M1 Summa című magazinjában.

Bajusz Dániel hangsúlyozta, az adókedvezmény összege függ a családban élő, úgynevezett eltartottak számától is. „Ha a gyermek egyetemre megy, vagyis hallgatói jogviszonyt létesít, és nincs három hónapon keresztül jövedelemadó-köteles jövedelme, akkor úgynevezett eltartottá válik” – közölte az adójogász.

„Ez azt jelenti, hogy a gyerekszámba beleszámít a gyermek, vagyis, ha kisebb testvére van, akkor az utána igénybe vehető családi pótlék és családi adókedvezmény összege nő” – fűzte hozzá.

Forrás: M1, hirado.hu

 

További programok »

Pénzügy

FEL