Évadnyitó kiállítás, Békéstáji képekből

2017. január 23. 15:24 | Mikó Melinda

A Békéstáji Művészeti Társaság a hagyományoknak megfelelően minden esztendőben tart egy közös kiállítást. Az egyesület ezúttal a Magyar Kultúra Napjához kötődően mutatja be a tagok legújabb alkotásait a Csabagyöngye Kulturális Központban. Némiképp rendhagyó a mostani esemény, mivel a tárlaton külföldi művészek Békéscsabán, Békéscsabáról készült képei is helyet kaptak.

A nyári alkotótábor fő attrakciója, amikor a résztvevő művészeket arra kérik, hogy a város főterén alkossanak. Ezzel is lehetőséget adva arra, hogy a szemlélők bekukkanthassanak az alkotás folyamatába. Négy éve zajlik a téren való festés - mondta Mészáros Zsuzsanna, a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője, aki hozzátette: jó lenne, ha egy kicsit közlebb tudnák hozni az embereket a művészethez.

A most kiállított, Szent István téren készült képek eddig semmilyen formában nem voltak láthatóak. Nagyon örülünk neki, hogy erre most sor kerülhetett - fogalmazott Lonovics László, festő, grafikusművész. A társaság a nyáron készült képeket Békéscsaba városának ajánlotta fel. "Azt reméljük, hogy olyan közintézmények falát fogják díszíteni az alkotások, ahol a látogatók bármikor gyönyörködhetnek bennük. Ezzel a felajánlással azt szeretnénk üzenni hogy a Békéstáji Művészeti Társaság álltal szervezett művésztelep nem csak kér, kap, hanem ad is" - válaszolta hírportálunk kérdésére a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

 

FEL