Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén is meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén is meghirdeti április 18. és május 1. között online középiskolai vetélkedőjét. Az Euroscola-játék a http://www.euroscola.hu honlapon érhető el.

A játékon a magyarországi középiskolák mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő öt csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP képviselővé válhatnak. A kiutazásukat az Európai parlament támogatja. 

A játék egy internetes tudásalapú kvízjáték, melyben Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekre számíthatnak a részt vevő diákok. Célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában mérjék fel, és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket.

A versenyidőszak alatt a vetélkedőben való részvételhez regisztráció szükséges: az iskola egy pedagógusa április 29-én 12:00 óráig regisztrálhatja az adott középiskolát, majd a verseny ideje alatt bármikor sor kerülhet a játékra a kiválasztott csapattal. A regisztráció után a körülbelül 15 percet igénylő kvízt 2016. április 18. és május 1. között lehet kitölteni egy alkalommal a http://www.euroscola.hu weboldalon. Egy iskola egy csapattal regisztrálhat, és a versenyidőszak alatt csak egyszer töltheti ki a kvízt. A kvíz során a csapatok 30 kérdést kapnak 10 kategóriában Európa földrajzáról, történelméről, kultúrájáról és az Európai Unió intézményeiről és működéséről. A vetélkedő próbajátéka regisztráció nélkül is elérhető a versenyidőszakon kívül a http://www.euroscola.hu weboldalon keresztül.

Az online játékon legjobban teljesítő öt csapat – iskolánként maximum 24 diák és két kísérő pedagógus – nyereménye egy részvételi lehetőség a strasbourgi Euroscola-programban 2016 őszén. A program keretében a csapatok Strasbourgba utaznak, ellátogatnak az Európai Parlamentbe, ahol egy napra EP-képviselővé válnak és egy szimulációs játékon vesznek részt. A nap során aktuális európai uniós kérdéseket tárgyalnak meg közösen 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt és angol, német vagy francia nyelven kommunikálnak egymással. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

Az Európai Parlament támogatásával évente mintegy 300 magyar diák kap lehetőséget, hogy megismerhesse az Európai Parlament munkáját Strasbourgban. A program így keretet biztosít Európa fiataljainak, hogy közelebbről megismerjék az uniós döntéshozatali folyamatokat, és megtapasztalják az együttműködés fontosságát.

Forrás:  Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

Megosztás: