Esélylatolgatás az atlétikai bajnokság előtt

2016. július 28. 04:10 | Fekete Kata

A Gyulai István Memorial után ismét Székesfehérvár ad otthont a 121. Országos Atlétikai Magyar Bajnokság háromnapos küzdelmének.                                                     

 

Szép reményekkel vágnak neki a hazai atlétika legrangosabb bajnokságának a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétái – mondta Tóth Sándor. Az ügyvezető igazgató szerint Eperjesi László tanítványa, Márton Anita olimpikon- többszörös országos csúcstartó atléta kétségtelen, hogy a magyar mezőnyben kiemelkedik súlylökésben és diszkoszvetésben. Anita számára ez a bajnokság csupán a versenyszituáció gyakorlására szolgál. Baji Balázs ugyanígy kezeli a 110 méter gátfutást, bár itt több a hibázási lehetőség. A székesfehérvári megmérettetés után mindkét versenyző utazik Rióba, az olimpiára.

–  Bajnoki címre nagy az esélye tanítványomnak, Gregor Lászlónak, akinek igazán ebben az évben a 3000 méter akadályfutás volt a fő versenyszáma. Gregor László 1500 méteren az elmúlt héten egyéni csúccsal mutatkozott be, de itt óriási a konkurencia. A jó versenyszituáció bármit hozhat, ismerve Laci erényeit. Az 5000 méter számára a harmadik napon lesz, addig még lesz időnk átgondolni, hogyan versenyezzen – mondta Tóth Sándor.

A klub elmúlt évi utánpótlás országos bajnoka, Erdős Péter tanítványa. Kovács Miklós 100 és 200 méteren éremszerzési eséllyel áll rajthoz, de 200 méteren okozhat nagyon kellemes meglepetést is.

Bogdán Annabella gerelyhajító a tavalyi bajnoki címe után idén sérüléssel bajlódott. Knyihár János masszőr és Dr. Tóth János főorvos alkotta team mindent megtett azért, hogy Bella gyógyulását felgyorsítsák.

Tóth Sándor tanítványa, Novák Natália elsőéves junior korú középtávfutó 800 – 1500 méteren indul a felnőttek között. Múlt pénteken 1500 méteres egyéni legjobbját produkálta, de még fiatalkorát tekintve ezzel is csak éremközelbe kerülhet mindkét számában.

–  Tábor Miklós versenyzőm az úgynevezett nagy öreg, aki 1500 méteren és 5000 méteren okozhat meglepetéseket, mert hihetetlen elánnal készül a bajnokságra – mondta Tóth Sándor. - Váczi Lili versenyzőm hosszú sérülésből épül lassan fel, de ismerve a képességeit érem közelbe kerülhet 800 méteren.

A klub három rúdugrója, Bagi Árpád versenyzői, a két ifjúsági, Döme Adél és Braun Barbara központi edzőtábor közben edzésjelleggel versenyeznek, és az utánpótláskorú Soós Norbertet is jó helyezésre várják.

–  Szeretnék köszönetet mondani minden versenyzőnek és az áldozatos munkát végző edzőinknek a nyári szorgalmas felkészülésért. Köszönjünk a klub támogatóinak, s kiemelten Békéscsaba Város Önkormányzati testületének, Dr. Ferenczi Attila elnökünknek, a névadó Kopp Kft-nek, akikkel újabb 1 éves szerződést kötöttünk, hogy mindig a klub mellett állnak - mondta az ügyvezető.

 

Rajtlista

versenyszám

Név

110 m gát

Baji Balázs

100 m – 200 m

Kovács Miklós

1500 m - 3000 m akadály - 5000 m

Gregor László

Súlylökés - diszkoszvetés

Márton Anita

1500 m - 5000 m

Tábor Miklós

gerelyhajítás

Bogdán Annabella

800 m - 1500 m

Novák Natália

800 m

Váczi Lili

rúd

Soós Norbert

rúd

Szatmári Anna

rúd

Döme Adél

FEL