Erősnek érezték magukat a fiatalok

2016. május 3. 12:18 | Fekete Kata

Hirdetőtáblákat, ajtót ütögettek, karácsonyfáról vertek le díszeket Gádoroson azok a fiatalok, akik ellen vádemelést javasol a rendőrség. A társaság egyik tagja egy üzlet kirakatát is betörte.

Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy háromtagú társaság tagjai ellen, akik rongáltak és garázdálkodtak Gádoroson. Az Iskola utcában, a település önkormányzata által felállított karácsonyfáról 2015. december 27-én, a késő esti órákban minden díszt levertek, amit elértek. A becsomagolt dobozokat ököllel addig ütögették, amíg azok le nem estek.

Másnap este, amikor egyiküknél együtt italoztak, majd elindultak a vasútállomásra, hirdetőtáblákat és egy ajtót ütlegeltek. Egyikük megpróbálta berúgni egy buszmegálló várótermének ajtaját. Miután ez nem sikerült, egy betondarabbal betörte egy üzlet kirakatát. A bolttól a piactér felé mentek tovább, ahol a társaság másik tagja lelökte egy beton asztal tetejét, ami összetört. A rendőrség a 25 és 18 éves gádorosi fiatalok, valamint fiatalkorú társuk ellen rongálás vétség és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az Orosházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben elrendelt nyomozást április 28-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Forrás: Police.hu

FEL