Erődemonstrációt tartottak

2015. november 19. 20:22 | behir.hu

Az idény első meccsén is találkozott a Békéscsaba és a Gödöllő női röplabdacsapata, akkor magabiztos csabai siker született. Egy hónappal később újra találkoztak a felek, most azonban még simább győzelmet aratott Sasa Nedeljkovic gárdája.

Nagyon bepörgött a meccs elején a Békéscsaba, Horváth András 5-0-nál már időt is kért. Sokra nem ment ezzel a Pest megyei együttes, 10-0 után szereztek a vendégek először pontot. Meg is jegyezték a pillanatot, mert ezután újra a BRSE hengerelt. A Gödöllő ezzel szemben szétesően játszott, így óriási különbséggel nyerték Tálas Zsuzsannáék az első játszmát. A második játékrészben is remekül védekezett a házigazda, mellé a sánc is felzárkózott. A tavalyi kupadöntős vendégek egyik játékelemben sem nőttek fel a feladathoz. A csabaiak remekeltek, a második technikainál 16-4-re ment a BRSE. A szett vége sem hozott izgalmakat, így 2-0 állt az eredményjelzőn.
A harmadik etapban valamelyest feljavult a Gödöllő védekezése, de 5-5-nél tovább nem tartották a lépést. A BRSE növelte az előnyét, a hazai cserék után sem szűkült a távolság. A csabai gárda igazi erődemonstrációt tartott, esélyt sem adott a gyengén röplabdázó Gödöllőnek és sima 3-0-ás vereséggel küldte haza elődöntőbe vágyó riválisát.

Sasa Nedeljkovic: A héten nagyon kemény edzéseket vezényeltem a csapatnak, ezért tartottam kicsit ettől a mérkőzéstől. Szurkolóink, ezúttal is nagyon kitettek magukért, nagy energiát adtak nekünk. Nagyon magas szintű játékot mutattunk be és sikerült három pontot szereznünk.
Horváth András: Egyik játékelemben sem mutattunk elfogadható teljesítményt nyújtani, ezt pedig nem lehet megtenni egy ilyen jó ellenféllel szemben. Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten győzött.

Linamar-Békéscsabai RSE–TEVA Gödöllői RC 3:0 (10, 12, 17)
Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Bodrogi László, Jámbor Tamás.
Békéscsaba: Clement 5, TÁLAS 6, Matics 7, Bodnár 9, SOÓS 9, SZAKMÁRY 14. Csere: MOLCSÁNYI, Szpin (liberók), Ilyés 3, Fábián, Nagy V. 2, Kosniss. Edző: Sasa Nedeljkovic.
Gödöllő: Stefanik 1, Széles 2, Nagy K., Takács 2, Czina 2, SZABÓ A. 8, Csere: Bánlaki (liberó), Szabó B. 3, Hornok 3, Hemmert, Kalota. Edző: Horváth András.

Kovács Dávid

További programok »

FEL