A megyénél is megtörtént a listasorsolás

2019. szeptember 10. 19:54 | Sipos Gábor

Kedden délután négy óráig várta a Békés Megyei Területi Választási Bizottság a támogató aláírásokat azoktól a szervezetektől, akik az önkormányzati választáson megyei listát állítanak. Délután ötkor a Békés Megyei Önkormányzat hivatalában tartották meg a listasorsolást, ahol kiderült, a szervezetek milyen sorrendben lesznek a szavazólapokon.

A Békés megyei területi lista állításának törvényes feltétele a jelölő szervezeteknél, hogy  1195 darab érvényes támogatói aláírást, míg a kapcsolt lista esetében 2390 darab támogatói aláírást kellet összegyűjteniük. Dr. Horváth Mihály a Békés Megyei Területi Választási Iroda vezetőhelyettese elmondta, hogy a kedd, 16 órai határidőre hat jelölő szervezet tudott listát állítani, a nyilvántartásba vételük folyamatban van.

 

Wertheim Albert; dr. Magyari János (fotó: Sipos Gábor)

 

Dr. Magyari János a Békés Megyei Választási Bizottság elnöke és Wertheim Albert a bizottság tagjai sorsolták a jelölő szervezeteket és a lista sorszámát, ami a következő lett:

 1. MI HAZÁNK MOZGALOM
 2. FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG - KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
 3. JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
 4. MOMENTUM MOZGALOM
 5. DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
 6. MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT

 

Békés megyében a német és a szlovák nemzetiségek tekintetében egy-egy szervezet állított listát itt tehát nem kellett sorrendet sorsolni. A román kettő, a roma nemzetiségben hat listát állítottak a jelölő szervezetek, ezeknél a sorrend a következő lett:

 1. "ÖSSZEFOGÁS A MAGYARORSZÁGI ROMÁNOKÉRT" EGYESÜLET
 2. MÉHKERÉKI ROMÁNOK EGYESÜLETE

 

 1. MAGYARORSZÁGI NEMZETI-, ETNIKAI KISEBBSÉGEK ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE
 2. "LUNGO DROM" ORSZÁGOS CIGÁNY ÉRDEKVÉDELMI ÉS POLGÁRI SZÖVETSÉG
 3. CIGÁNY ÖNKORMÁNYZATOK ÉS ROMA CIVIL SZERVEZETEK ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE
 4. A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYKÖZÖSSÉG FÓRUMA
 5. FIATAL ROMÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
 6. ZSUTIJ HÁTRÁNYOS HELYZETŰ EMBEREK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSÁT ELŐSEGÍTÍŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

További programok »

Itthon

Kibővítették és korszerűsítették a több mint 80 éves Galbácskerti Óvodát Gyulán

A gyulai Galbácskerti Óvoda egy évig tartó felújítása befejeződött, és a járvány miatti korlátozások feloldása után ünnepélyesen is átadták a megújult épületet pénteken. A gyulai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 170 millió forintos támogatást nyert a Törökzugi és a Galbácskerti Óvodák fejlesztésére. Az utóbbi épület esett át a nagyobb változáson, mivel két csoportszobával bővítették, a meglévőeket pedig összenyitották, hogy nagyobb helye legyen a gyerekeknek.
13:28
FEL