Eredményes hétvégét zárt a Békéscsabai Előre Úszó Klub

2019. május 20. 14:46 | behir

Ezen a hét végén kétfelé vették az irányt a csabai úszok: a kisebbek Szarvason, a kilencedik alkalommal kiírt SZUSE Kupán léptek rajtkőre, a nagyobbak Szentesen indultak el az Óvodától Olimpiáig úszóversenyen, amely két napon át zajlott.

— Nagyon sok sportolónkat mozgattunk meg ezen a hosszú hét végén — összegezte a két viadal tapasztalatait a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője, Lázár Olga. — A szarvasi versenyen hatvan úszónk teljesítette a távot, az ötévesektől kezdődően, akik most 25 méteres távokon úsztak. Mások pedig 50 és 100 méteres távokon versenyeztek a megyebajnoki második forduló során. Jól szervezett, gyorsan pörgős volt az esemény a 12 klubot felvonultató viadalon, és nagyon sok érmet hoztak el versenyzőink. Sőt, a csapatkupát is megnyerték. Büszkék vagyunk a kicsik eredményére, teljesítményükre – olvasható az edző nyilatkozata a klub közleményében.

A Kurca-parti városban az első napon az 50 és 100 méteres versenyszámokat rendezték meg, majd másnap a 200 méteres távokat. Szentesen szintén sikerrel jártak a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzői, ide már az idősebbek utaztak, illetve azok, akik még szintet akartak teljesíteni a nyári korosztályos bajnokságokra. E téren egyébként sokan sikerrel jártak, így aztán teljes erőbedobással készülhetnek tovább.

Május utolsó hétvégéjén egyébként klubunk ismét megtartja a Viharsarok Kupa viadalt, amelynek a békéscsabai Árpád fürdő ad otthont.

Forrás: Békéscsabai Előre Úszó Klub

További programok »

Úszás

Úszás: a két fiatal, gyulai sportolót köszöntötték

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Négy Nemzet Úszóversenyét Budapesten. A 15 esztendős Veres Laura és a 17 éves Mácsok Fruzsina a koronavírus-járvány utáni első nemzetközi viadalon ért el óriási sikert. A két fiatal, gyulai versenyző a vártnál jobb helyezést ért el, pénteken köszöntötték őket.
2020. július 31. 12:35
FEL