Emelkedhet a bolti maszkviselés szabálysértés bírsága

2020. október 27. 15:36 | D. Nagy Bence

A bírság jelenlegi összege 5 ezer forint.

A kormány szándéka szerint emelkedhet a boltokban tetten ért szabálysértőket sújtó bírságösszegek alsó, jelenleg ötezer forintos határa. Országszerte több üzletvezető és bolti alkalmazott is kifejezte támogatását a megemelt bírsággal kapcsolatban, ami így elrettentő erőt képviselne – írja a hirado.hu.

A behir.hu békéscsabai üzleteknél is érdeklődött a vásárlói fegyelmezettséggel kapcsolatban.

– Rendkívüli atrocitást nem tapasztaltunk eddig. Üzletünkben igyekszünk minden eszközzel felhívni a figyelmet a maszkviselés és távolságtartás fontosságára – mondta megkeresésünkre Tyetyák Magdolna, az Élésker Kft. ügyvezetője. Hangsúlyozta, hogy a boltban dolgozó munkatársak biztonságérzetét is szem előtt tartják, minden eszközt a rendelkezésükre bocsátanak, hogy munkájukat biztonsággal végezhessék.

A bírsággal kapcsolatban Moskovits Sándor, a Sáni Bt. tulajdonosa nyilatkozott.

– Bár mi sem tapasztalunk kihágásokat, de a bírság esetleges emelését jó dolognak tartom. Azokat, akik eddig is betartották a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, nem érinti, de elrettentő lehet azok számára, akik renitensebben viszonyulnak a rendelkezésekhez – foglalta össze a tulajdonos.

Itthon

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
18:16
FEL