Elvitte az alvó utastársa táskáját a 71 éves szabadkígyósi férfi

2021. április 8. 09:51 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 71 éves, büntetett előéletű szabadkígyósi férfival szemben, aki tavaly május 17-én a gyulai buszpályaudvaron ellopta a várakozás során elalvó sértett táskáját – tájékoztatta a behir.hu-t a fürdővárosi intézmény.

Az ügy sértettje tavaly május 17-én Gyomaendrődről tömegközlekedéssel utazott sarkadkeresztúri otthonában, amelynek során az átszállás miatt hosszabb időt várakozott Gyulán.

A sértett a várakozás során a buszpályaudvar padján elaludt, amelyt az idős vádlott kihasznált, és elvette tőle a táskáját, amelyben közel 3.500 forint értékben a délelőtti munkavégzéshez használt eszközei és az utazás során az egyik békéscsabai áruházban megvásárolt élelmiszerek voltak. Az elkövető a buszpályaudvaron a táskát átnézte, majd azzal a helyszínről távozott.

 

 

A helyszíni biztonsági kamera felvétele alapján a férfit két nap múlva az utcán a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai felismerték és elfogták, nála a jogtalan eltulajdonítás szándékával elvett tárgyak egy részét lefoglalták, és a sértettnek kiadták.

A korábban ugyanilyen módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt felelősségre vont, büntetett előéletű férfit a Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntettével vádolja. A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében a férfival szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és kötelezze őt a fennmaradt 2.833 forint kár sértett részére történő megtérítésére.

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL