Előre: Új kivások, változatlan célkitűzés

2017. január 5. 15:20 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó csapata január 9-én, hétfőn kezdi meg felkészülését a tavaszi szezonra. A téli szünetben folyamatosan zajlott a keret kialakítása, azonban csak a jövő héten kerül pont a távozók és az érkezők listájára.

A karácsonyi szünet után hétfőn találkozik először újra a lila-fehér együttes. A bajnokság folytatásáig még másfél hónap van hátra, de addig rengeteg munka és elvégzendő feladat vár mindenkire a Kórház utcában. Hétfőn délelőtt általános állapotfelméréssel és összevont megbeszéléssel nyitják a programot, majd a játékosok ismét felveszik a stoplist, hiszen aznap máris két rávezető foglalkozáson szemlélheti meg Zoran Spisljak vezetőedző a szünetre előírt egyéni edzéstervek eredményét. Voltak már távozók és több játékos további sorsa is bizonytalan még. A vezetőség azonban rövid idő alatt pontot tesz minden érdekelt fél folyamatban lévő ügyére, hogy a felkészülést lehetőség szerint már végleges összetételben bonyolíthassa a csapat. A konkrétumok csak a jövő hét elején kerülnek napvilágra, de a szakmai stáb ígérete szerint kizárólag olyan igazolást, szerencsés esetben igazolásokat eszközöl, amelyek valóban hasznos részét képezhetik a kitűzött célnak. Az őszi szezon alapján látható, hogy a csabai együttes jelenlegi összetételében is ütőképes, bármelyik ellenfelet képes volt legyőzni és akár vert helyzetből is fel tudott állni. Ennek fényében pedig természetesen felmerül a kérdés: muszáj igazolni, egyáltalán szükség van-e bármilyen mértékű átalakításra? Ha igen, akkor az új igazolások milyen gyorsan építhetők a jelenlegi struktúrába és milyen gyorsan állhatnak maradéktalanul a stáb rendelkezésére?

 

Keresik a fiatal tehetségeket

A Békéscsaba 1912 Előre az idén is folytatja utánpótlás korú és saját nevelésű labdarúgóinak integrálását, melynek következő állomásaként újabb három labdarúgóval köt a klub profi szerződést. A tudatos nevelőmunka eredményeként ismét elérkezett az idő, amikor tehetséges, kitartó és alázatos munkát végző fiatalok előtt nyílik meg a lehetőség, hogy akár a másodosztályban is bemutatkozhassanak.

Sajnálatos, de szükségszerű térdműtéten esett át a szünetben Boér Gábor – asszisztens edző, aki már lábadozik és már letette a mankót, valamint elkezdte a rehabilitációs gyakorlatokat. A pályára való aktív visszatérésére azonban még várni kell, hiszen Barta doktor diagnózisa szerint komolyabb volt a helyzet, mint amire a műtét előtti vizsgálatok fényt derítettek. 

Kedden két csoportban konditermes erősítést, estére pályás edzést írt elő Zoran Spisljak mester, szerdán pedig kétszer is szabadtéri tréninggel folytatódik a program. Csütörtökön ismét kondicionális edzések, pénteken súlymérés, labdás foglalkozások és videózás lesz a tananyag. Január 14-én szombaton 11 órától egymást tesztelik a Lilák, hiszen a Kórház utcai műfüves pályán NB II-es és NB III-as csapataink vegyesen mérik össze erejüket az első tesztmérkőzésen.

 

Négyszer hazai pályán 

A felkészülés alatt, január 9. és február 11. között az első csapat összesen nyolc mérkőzést játszik, ebből négyszer hazai pályán. Január 22. és 28. között Telkiben edzőtáborozik az Előre, a részletes menetrend azonban még nem alakult ki.

Az új bajnoki felvonás előtt elindulnak a háttérmunkálatok is, hiszen köztudomású az is, hogy januárban már elkezdődhetnek a Kórház utcai Stadion rekonstrukciós-átépítési munkálatai. Az év végi szabadságolások és munkaszüneti napok több szempontból is csúszást okoztak az egyébként szerteágazó projekt indulásában. Az ünnepek előtt több egyeztetés is történt, de valódi előrelépés a békéscsabai önkormányzat újévi munkába állása után várható – tekintettel arra, hogy a kivitelezőnek a várossal kell szerződnie. A kontraktus megkötése után, rövid időn belül kijelölik és átadják az építési területet. Az eseményre minden érdekelt, hivatalos szerv meghívást kap, hiszen a vezetőség egyhangú döntése értelmében mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a hazai mérkőzéseket az átépítés alatt is a Kórház utcai Stadionban játszhassa az együttes. Mivel a munkálatok több ütemben, előre meghatározott pontos tervezés alapján történnek majd, így az előírásoknak megfelelő körülmények megteremtését, több hónapra előre, az építkezéssel összehangoltan kell végrehajtani. 

Január második hetében az NB III-as csapat is felveszi a munkát és párhuzamosan első együttesünkkel Szenti Zoltán és Balog Zsolt menetrendje szerint kezdi meg a felkészülést. A harmadosztályú bajnokság is február 19-én vasárnap indul újra, addig azonban hét felkészülési mérkőzésen is megszemlélhetik a szurkolók a fiatalokat.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

FEL