Előre: Két hónap tétmeccs nélkül

Összeállt a Békéscsaba 1912 Előre tavaszi felkészülési programja, amely január 11-én állapotfelméréssel és orvosi vizsgálatokkal kezdődik. A csabaiak az első tétmérkőzést egy hónappal később, a Nagykanizsa ellen játsszák a Magyar Kupában – írja a klub hivatalos oldala.

A 2017-es év utolsó mérkőzése után a csapat egy közös vacsorával zárta le az esztendőt. Hétfőn még a Békéscsabai Karácsonyi Vásárban jótékonykodott az együttes, de ezután elkezdődött az év végi szabadság a szakmai stábnak és a csapat tagjainak is. Az élet viszont nem áll meg a Kórház utcában, hiszen a téliesítési munkálatokat gyorsan el kell végezni, valamint megkezdődnek az előkészületek a tavaszi szezonra is. A centerpálya kiszolgáló egységeit a folyamatban lévő építkezés miatt némileg át kell szervezni, és fel kell készülni arra, hogy a klub a tavaszi szezont is – az új lelátó módosított átadási határideje, március 31-e előtt – el tudja kezdeni. Ennek érdekében a felkészülés kezdetének napján, január 11-én délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség, a többségi tulajdonos, a hatóságok, a város, a fenntartó és a klub képviselőinek jelenlétében biztonságtechnikai pályabejárást tartanak.

A szünetre minden játékos egyénre szabott, előre megtervezett edzéstervet kapott, melynek segítségével a következő hetekben is formában maradhatnak. A 2018-as évben a tavaszi szezonra vonatkozó átigazolási időszak január 15-től február 14-én éjfélig tart.

A téli felkészülés alatt a csapat tagjai vizsgálatokon, felméréseken, január 22. és 28. között mátraházi edzőtáborozáson és edzőmérkőzéseken is részt vesznek, hogy megfelelő állapotban várják a 2018-as megmérettetéseket.

Az első éles meccs február 21-én 14 órakor Nagykanizsán vár a lilákra, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén csapnak össze a csapatok. Február 25-én folytatódik a bajnokság, amikor Boér Gábor csapata az MTK Budapest otthonába utazik. A Magyar Kupa-visszavágót február 28-án 17 órakor rendezik meg a Kórház utcai Stadionban. A klub próbálta úgy irányítani a hétközi, hazai kupameccs időpontját, hogy munkaidőn kívül, minél többen kilátogassanak a lelátókra.

A felkészülési mérkőzések szervezésének fő szempontjai voltak, hogy lehetőség szerint itthon, olyan csapatokkal mérkőzzön meg az Előre, melyekkel már nem találkozik a bajnokságban, valamint szakmai szempontból minél jobban illeszkedjenek a felkészülés adott időszakának terhelési szintjéhez.

A csabaiak a bő egy hónapos felkészülés alatt összecsapnak az élvonalbeli Mezőkövesddel, a szintén másodosztályú Szolnokkal, az alacsonyabb osztályú Füzesgyarmattal és Hódmezővásárhellyel, valamint a Bačka Topola és az UTA Arad együtteseivel is.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,