ELŐRE- cél az NB1 és izgalmas, látványos meccsek

2016. július 22. 13:59 | Horváth Szabolcs

A legfontosabb ismét az NB 1 – be jutás és egy olyan csapat összekovácsolása, amely mindent megtesz a győzelemért, illetve azért, hogy a szurkolókat szórakoztassák. Ankétra invitálta az ELŐRE a szurkolókat, ahol nem csak tervekről és változásokról hallhattak, hanem még kérdéseket is feltehettek a drukkerek a vezetőségnek és a focistáknak.

A klub anyagi helyzete stabil, mint ahogy az volt a korábbi években is - ezt mondta Kozma János, a Békéscsaba 1912 Futball Zrt. igazgatósági elnöke, a Kórház utcai stadionban. Hozzátette: a vezetés az új idényben az NB I-be való visszajutást várja el a csapattól, ezért olyan játékosokat szereznek, hogy ez meg is valósuljon a szezon végére.

- Ehhez nyilvánvalóan egy stadion is fog kelleni, hiszen a 2017-es 2018-as szezonra nagyon szigorúak lesznek az MLSZ követelmények. A stadionban nem csak a lelátók az öltözők újulnak meg, hanem a vendéglátóegység és kiszolgáló helyiségek is épülnek. Állami támogatásból 940 millió forint, TAOP pályázatból pedig mintegy 300 millió forint érkezik a célra- hallottuk Kozma Jánostól a Békéscsaba 1912 Futball Zrt. igazgatósági elnökétől.

Bemutatkoztak az új játékosok is. A kapus Ribánszky László nagy tapasztalatú, lengyel, szlovák és magyar első osztályú csapatokban szerepelt eddig.

A védelem közepére érkezett kölcsönbe a csabai születésű, az MTK akadémiáján nevelkedett Kelemen Dávid Paksról. A középpályára Bagi István kölcsönből vissza, Ihrig-Farkas Sebestyén és Gránicz Patrik jött a nyáron, valamint a korábbi szolnoki csapatkapitány Nagy István. A csatársorba Urbin Pétert igazolta Szolnokról a klub, aki többszörös NB II-es gólkirály. A régi csapat tagok is kaptak egy-egy kérdést. Mint mondták, eszükbe sem jutott a kiesés után máshová igazolni, mert ez egy jó csapat.

- Ez a csapat képes lesz arra, hogy most rögtön vissza kerüljünk. Nagyon komoly munkát végeztünk már most az alapozásánál, úgyhogy azt gondolom, ha ezen az úton megyünk tovább, sikerrel fogunk járni- mondta Takács Péter középpályás. 

Boér Gábor az NB II-es csapat asszisztens-edzője elmondta: játékosként mindig nagy lángon égett és mindent beleadott a győzelemért. Most azt szeretné elérni, hogy a csapaton is ez a lelkesedés látsszon, a feljutáson túl pedig azt is elérné, hogy a szurkolóknak is felejthetetlen élmény legyen egy-egy mérkőzés. Hozzátette: a jelenleg kórházi ápolásra szoruló Zoran Szpisjak vezetőedző ugyanezt az elvet vallja.

- Én bízom benne, hogy egy nagyon jó félévünk illetve egy nagyon jó évünk lesz. És a feljutás alatt sikerülne tényleg egy olyan csapatot kialakítani, amire mindenki emlékezni fog majd évek múltán is, hogy egyszer Békéscsabán megint lett egy olyan közösség ahová félve jöttek az ellenfelek, ahová úgy jöttek, hogy húha megyünk egy oroszlán barlangba- nyilatkozta Boér Gábor az NB2-es csapat asszisztens-edzője.

Az edzés, a felkészülés és a győzelem mellett a játékosok szerint is az a legfontosabb, hogy a szurkolóknak éljenek, nekik játszanak izgalmas, energikus és akció dús focit.

- Egy lelátó tele van és tényleg olyan szurkolókkal van tele, akik biztatják a csapatot, az tényleg sokat dob egy csapaton. Szerintem plusz játékosnak is. Nem hiába nevezik 13. játékosnak sok helyen- hangzott el Spitzmüller István játékos.  

A szurkolók nem csak azért jönnek, hogy jól szórakozzanak, hanem azért is, mert a szívük a lila fehéreké. 

- Ha tele a lelátó más kedvvel játszanak, jobban feldobja a játékosokat, egyértelmű- mondta egy tőzsgyökeres ELŐRE szurkoló. 

A drukkerek kérdései néha emelkedettebb hangnemben szóltak, például egy mai napig nem tisztázott verekedéssel kapcsolatban. Sokan nehezményezték azt is, hogy vasárnap és nem pénteken lesznek a meccsek. A vezetőség megpróbált mindenre választ adni

.

FEL