Előre: Alakul a keret

2016. május 28. 06:51 | behir.hu

A hivatásos átigazolási időszak csak. június 9-én kezdődik, a Békéscsaba 1912 Előre vezetése már majdnem pontot tett a következő, másodosztályú bajnokságban induló keret végleges kialakítására. Az új érkezőkkel folytatott tárgyalások előrehaladott állapotban vannak – konkrétumokról viszont csak a szerződések aláírása után számolhatunk be – de több játékossal már szóbeli megegyezés született.

Igricz Mihály klubigazgató elárulta, az új érkezőket illetően még nem publikusak az információk, hiszen több játékossal is tárgyalásban van a klub, de aláírt kontraktusokról egyelőre még nem lehet beszámolni. A 2016/2017-es szezont azonban a következő játékosok már egészen biztosan a liláknál folytatják: Mursits Roland, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Bagi István, Huszár Gergő, Pilán Márkó, Spitzmüller István, Takács Péter, Szélpál Norbert, Viczián Ádám, Tóth Dániel, Birtalan Botond és Szalai Dániel. Mellettük közel a megegyezés Beszterczei Attila, Fabio Nascimento de Olivera és Konyecsni Zoltán ügyében is. Balog Zsolttal, Juhász Györggyel, Hudák Martinnal és Máthé Gáborral még zajlanak a tárgyalások.

- Várhatóan négy-öt élvonalbeli és/vagy NB I-es bajnokságokat megjárt játékos – köztük egy kapus – érkezését aposztrofáljuk és amennyiben minden a terveink szerint alakul, egy ütőképes és mindenféle szempontból ideális játékosállománnyal kezdhetjük meg a felkészülést. Ahogy azt korábban már említettük a szakmai stábban is voltak-lesznek változtatások. A szertárosi teendőket Baukó András nyugdíjba vonulása után egy fiatal, agilis kollégánkra szeretnénk bízni – akivel szóban már meg is állapodtunk, de a nevét csak a megfelelő dokumentumok aláírása után fogjuk nyilvánosságra hozni – fogalmazott a klubigazgató.

Az egyesület vezetői a tervek szerint június 20-ig kialakítja a végleges keretet, hogy a felkészülést már közel teljes létszámban kezdhesse meg a csapat. Lesznek olyanok is, akik később csatlakoznak majd – hiszen az igazolási időszak egészen augusztus 31-ig tart, addig van lehetőség játékosok szerződtetésére. 

- Örvendetesnek tartom, hogy a jövőbeni keretben több olyan, megyei születésű és saját nevelésű, fiatal labdarúgó is helyet kaphat, akiknek volt már lehetőségük az élvonalban is bemutatkozni, a harmadosztályban pedig megízlelték a bajnoki meccsek ízét. Számukra mindig lesz hely és játéklehetőség Békéscsabán, hiszen a klubhűséget és megfelelően elvégzett edzésmunkát és hozzáállást klubunk fontosnak tartja. Ez a tendencia és elv utánpótlás labdarúgóink számára is példát mutathat – tette hozzá Igricz Mihály.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

FEL