Előbb az unokatestvérének húzott be egyet, majd ki akart rabolni egy fagyist

2023. augusztus 10. 18:09 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 34 éves, büntetlen előéletű gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki egyrészt bántalmazta az unokatestvérét, illetve ki akart rabolni egy fagylaltot árusító standot.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi májusban szívességi lakáshasználóként élt Orosházán, az unokatestvérénél. Május 6-án éjszaka a két férfi összeszólalkozott, és a terhelt egy alkalommal ököllel arcon ütötte az unokatestvérét, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsont-törést szenvedett. Emiatt az Orosházi Rendőrkapitányság a férfit még aznap gyanúsítottként hallgatta ki, ez azonban nem tartotta őt vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől.

A férfi augusztus 1-jén délelőtt Orosházán, a Kossuth utcában odament egy fagylaltárusító pavilonhoz, és az ott dolgozó nőtől a kasszában lévő bevételt követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy ellenkező esetben lelövi. A férfinál nem volt fegyver, és bár a sértett megijedt, a kasszában lévő 100 forintot nem adta át. Ekkor a terhelt a sértett saját pénzének átadására szólította fel a sértettet, amelyet a nő azzal hárított el, hogy nincs nála pénz. A férfi végül ott hagyta a standot, majd Szegedre utazott, ahol a Tisza parton egy idegentől próbált pénzt kéregetni; a rendőrség az Orosházi Rendőrkapitányság által elrendelt körözés eredményeként itt fogta el.

Az ügyészség szerint a férfi esetében a letartóztatás több különös oka is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás manipulálásának lehetősége, valamint a bűnismétlés ténye és veszélye. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

További programok »

Kék hírek

FEL