Elmaradnak az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntői

2020. március 16. 10:18 | behir

A koronavírus terjedése miatt kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel nem rendezi meg az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőit az Oktatási Hivatal.

Az eredményeket a már lezajlott versenyfordulókban elért eredmények alapján határozzák meg. A döntést a tanulók és kísérőik közösségi közlekedésben való részvételének elkerülése, továbbá az egyes döntők részvevőinek nagy száma indokolja.

Mivel minden OKTV-tárgyból megrendezték a tanulók iskoláitól teljesen független második versenyfordulókat, a szakmai bizottságok a végeredményeket e tanévben – rendkívüli módon – a március 13-áig elért eredmények alapján állapítják majd meg – áll az Oktatási Hivatal közleményében.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Dr. Kulcsár László: Az élelmiszer hosszú távon biztosított Békés megyében

Hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek. A hazai és ezen belül a Békés megyei agrárgazdasági szereplők biztosítják a lakosságnak az élelmiszereket.Többek között erről is beszélt közleményében dr. Kulcsár László, a MAGOSZ országos alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke.
10:19
FEL