Elkezdődött a tarhosi az Idősek klubjának a felújítása

2017. augusztus 30. 16:24 | Szendi Rita

Tarhos önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívásra. A szükséges előkészítési munkálatok és közbeszerzési eljárás lefolytatását követően augusztusban megkezdődtek a felújítási munkálatok az intézményben.

A projekt keretében teljes felújítás történik az épületeken, és a különböző szociális szolgáltatásokhoz szükséges használati, valamint egészségügyi eszközök is megújulnak, az ellátottak érdekeiben.

– A mozgáskorlátozottaknak a helyének a kialakítása, élhetőbbé tétele. Új ágyak, új padlók, ha be tetszik majd menni megnézni, 60 éves foteljaink vannak, ezek is ki lesznek cserélve és minden olyan szórakoztató, ami az időseket is jobban el tudják tölteni az idejüket, minden ilyen kelléket betettünk a pályázatba – mondta el Tarhos Község polgármestere, Kürti Sándor.

Az infrastruktúra fejlesztés kivitelezése 2017. augusztusában kezdődött, a tervek szerint 2017. november végére készül el. Év végéig az Önkormányzat a szükséges eszközöket is beszerzi, így a tervek szerint az új évet már a megújult Idősek Klubjában kezdhetik a tarhosi ellátottak. 

A TOP-4.2.1.-15-BS1-2016-00015 azonosító számú pályázatot a tarhosi Önkormányzat a Békés Megyei Önkormányzattal közösen, konzorciumi formában valósítja meg, mely projekt összes 40 323 833 Ft, 100%-os támogatásban részesült.

 

További programok »

FEL