Elkezdődött a Pörköltölő

2016. szeptember 16. 15:32 | Horváth Szabolcs

Elkezdődött a Nagy Csabai Házipálinka- kóstoló és Pörköltölő. A digitális fesztiválon három napon keresztül a legjobb kereskedelmi forgalomban nem kapható pálinkák, a gasztronómia, és a legismertebb hazai fellépők, együttesek lesznek főszerepben.

legfinomabb, legtisztább gyümölcspárlatok mellett nagy hangsúlyt kap a gasztronómia. A három napon, három -féle pörkölt rotyog az üstökben. Az első napon legfőképp fiatalokból álltak össze a főzőcsapatok.

- Én szórakozásnak veszem ezt, nem pedig versenynek. Együtt vagyunk az osztálytársaimmal, sikolán kívül és még főzünk is egy jót- mondta a BÉKSZI egyik diákja. 

Tanári kíséret is érkezett a középiskolásokkal. Szerintük lényeges, hogy egy-egy ilyen rendezvényre elhozzák a diákokat, mert ez egyfajta csapatépítő tréning is a leendő szakácsoknak, felszolgálóknak.

- Még olyan dolgok is szóba kerülnek, amik az iskola falai között talán fel sem merülnek bennük. Szorosabb barátságok köttetnek ilyenkor és egy ilyen jellegű felszabadultabb kikapcsolódás során, főzés közben, beszélgetéssel sokkal jobban megismerik egymást- mondta Kovács Sándor a BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakoktatója. 

Az ételeket szakértő zsűri bírálja majd el, akik az ízeket, az állagot, a díszítést és a terítést is figyelik. A rendezvény főszereplői között kiemelt szerepet kapnak a legjobb magyar házipálinkák, égtájanként válogatva.

- Ez a házi pálinkára épül. És a házi pálinka az ami a magyar emberek asztalán általában minden olyan alaklomkor előkerül, mint a keresztelő a lakodalom a gyász a vidámság, a szomszédolás és úgy gondoltuk, hogy akkor nekünk a házi pálinka lesz a központban- nyilatkozta Fülöp Zoltán a Nagy Csabai Házipálinka- kóstoló és Pörköltölő főszervezője. 

A fesztiválra saját applikációt készítettek a fejlesztők, és a szerevezők a helyszínen ingyenes WIFI elérést biztosítanak, azért, hogy ezt minél többen használhassák. A fesztivál egészen vasárnapig várja a folyékony hungarikum, a kulináris élvezetek és a minőségi zenei programok kedvelőit Békéscsabán a Csabaparkban

 

FEL