Elkészült a sarkadi, 170 milliós ökoturisztikai beruházás

2019. október 4. 10:10 | Varga Diána

Gyalog- és lovastúra útvonalak kialakítása, az Éden tó szigetének rendbetétele, egy új kilátó és rendezvényközpont építése, illetve egy filagória létrehozása is része volt annak az európai uniós forrásból finanszírozott beruházásnak, melyet a héten zártak Sarkadon.

Az aktív ökoturisztikai fejlesztés Sarkadon, az Éden tónál és környékén 170 millió forintba került. Nagy szükség volt ezekre az újításokra – hangsúlyozta Sarkad polgármestere. Mokán István kiemelte, hogy a településen eddig kevésbé volt hangsúlyos a turizmus, ugyanakkor a város rengeteg olyan természeti értékkel rendelkezik – túl a vadászaton, horgászaton és gasztroturizmuson – amely vonzóvá teheti Sarkadot a látogatók számára.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke kiemelte, hogy hazánkban egyre nő a családi, kis- és közepes vállalkozások turizmusból származó bevétele. Jelezte: az eddigi számítások szerint tíz százalékkal nagyobb hasznot hozott a belföldi turizmus idén a korábbi évekhez képest. Rámutatott, hogy a turizmus aranykorát éljük, hiszen Gyula és Békéscsaba mellett a közeli Sarkadon is komoly fejlesztések jöttek létre.

 

H.Sz., V.D.

További programok »

Önkormányzati hírek

Hajrá Békéscsaba Egyesület: Nehéz év előtt áll Békéscsaba

A Hajrá Békéscsaba Egyesület szerdán értékelte a békéscsabai közgyűlés szeptemberi ülésén meghozott döntéseket. Juhász István és Varga Tamás önkormányzati képviselők többek között az energiaválság intézkedéseiről, a fás szárú növények védelméről és a gyermekélelmezésről szóló döntéseket értékelték.
2022. szeptember 28. 14:30
FEL