Elkészült a körösladányi csapadékvíz-elvezető hálózat

2022. december 10. 06:21 | behir.hu

Körösladány önkormányzata sikerrel pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban, melynek révén 88,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központiköltségvetési előirányzatból.

A „Körösladányi csapadékvíz-elvezető hálózat kritikus pontjainak felújítása a belterület védelme érdekében” című projekt a Széchenyi 2020 programban jött létre, 88,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével – tudatta szerkesztőségünkkel a projektgazda.

A fejlesztés eredményeképpen Körösladány település bel- és külterületén különböző belvízvédelmi elvezetési nehézségeit feltárva, azokat egyetlen projektbe integrálva oldódott meg a belvíz védelemmel kapcsolatos beruházás.

A szakemberek többek közt kicserélték a meglévő csapadékvíz átemelő gépház nyomóvezetékét (Sebes-Körös árvízvédelmi töltésen
való átvezetés), a Hunyadi János utcában a meglévő, nyílt árok rekonstrukciós munkáit végezték el, a Lenkei téren (Boxprint) buszmegálló alatti csőátvezetést cserélték ki, a Gyomai úton, a Libádi kertek felőli csillapító medencét újították fel. Ezen felül a Dózsa György utca felől tiltós műtárgyat építettek be, a meglévő burkolt nyílt árkot rekonstruálták, valamint kikotorták a Sebes-éri csatornát, illetve a Batthyány-Alkotmány-Dózsa György csomópont csapadékvíz átemelő betáp vezetékét javították ki, illetve kicserélték a szivattyút.

A projekt az év végén zárul.

További programok »

FEL