Elkészült a békéscsabai piac régi kőpados részének felújítása

2019. július 17. 16:12 | Kovács Andrea

Elkészült a csarnok melletti régi kőpados rész felújítása a békéscsabai piacon. A terület új burkolatot, valamint eső és nap elleni védelemmel ellátott tető- és oldalfedést is kapott. A ruhaárusok előreláthatólag jövő héten szombaton már az új, modern környezetben várhatják a vásárlókat.

Hét hónap után elkészült a csarnok melletti régi, kőpados rész felújítása. A kivitelező redőnnyel ellátott, zárható faszerkezetes pavilonokat épített ki a ruhaárusoknak. A vásárlók többségének tetszik az új piacrész.

 

Békéscsabai piac új ruhaárus rész Fotó: Ujházi György

 

A piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az új rész sokkal tágasabb és jobban átlátható lett, viszont egy sorban kevesebb pavilon van, így az árusok régi helye megváltozhat. Kozma János hozzátette: nem tudnak mindenkit pontosan visszaköltöztetni oda, ahol korábban árult, de összességében ugyanannyi helyiséget alakítottak ki, mint amennyi volt. Jelezte azt is, hogy kompromisszumokra lesz szükség az árusok elhelyezésénél.

 

Békéscsabai piac új ruhaárus rész Fotó: Ujházi György

 

A visszaköltözéshez már csak a használatba vételi engedélyre van szükség, amelyet előreláthatólag a hétvégén kapnak majd meg – tette hozzá a vezérigazgató. Kozma János arról tájékoztatott, hogy ezt követően az árusokat is beengedik a területre, így a tervek szerint jövő héten szombaton már a felújított részen fogadhatják vásárlóikat.

További programok »

FEL