Elkészült 1956 dala

Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia és a Vastag testvérek is énekelnek.

 Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala és imázsfilmje. Az Egy szabad országért című dalt először kedden a Petőfi Rádióban mutatják be.

    Mint a Terror Háza Múzeumban tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, a Desmond Child magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző által írt dalt – amely angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel – Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.
    Az emlékév imázsfilmje, amely számos neves magyar színész, művész és sportoló közreműködésével készült el, az emlékév honlapjára és Facebook-oldalára már felkerült, és hamarosan a televíziókban is látható lesz.
    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az 1956-os emlékévet szervező bizottság ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: legfontosabb céljuk, hogy a megemlékezésbe minél szélesebb körben kapcsolódjanak be különböző emberek, közösségek, és minél gazdagabb formában mutassák be azt, hogy mit jelent számunkra 1956, a forradalom és szabadságharc.

MTI

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , , , , ,