Elhunyt dr. Moka Eszter, volt megyei jegyző

2020. február 1. 17:32 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat a bekesmegye.hu oldalon közölte a hírt, hogy elhunyt dr. Moka Eszter, volt megyei jegyző.

Dr. Moka Eszter 1962-ben született Békésen. Munkaviszonyát 1980-ban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnál kezdte, első diplomáját a Rendőrtiszti Főiskola igazgatásrendészeti szakirányán szerezte 1985-ben. Szabálysértési előadóként dolgozott, majd rövid ideig a magánszférában tevékenykedett.

Közigazgatási pályafutása 1994 áprilisában indult a gyulai polgármesteri hivatalban, ahol családvédelmi osztályvezető lett, szociális és gyámügyi ügyekkel foglalkozott.

Jogi diplomáját 2001-ben kapta kézhez a Janus Pannonius Tudományegyetemen Pécsett, ahol korábban, 1998-ban jogi szakokleveles szociális- és családvédelmi tanácsadó végzettséget is szerezett.

A családjogi szakosító vizsgával rendelkező jogász 2009-től pusztaottlakai jegyzőként dolgozott, majd a 18 települést tömörítő Dél-békési Kistérségi Társulás irodavezetője lett.

2013 januárjától a Mezőkovácsházi Járási Hivatal hivatalvezetője, 2014. december 15-től a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzői tisztségét töltötte be 2019 októberéig.

Dr. Moka Eszter január 31-én hunyt el, azonban szelleme, gondolatai, munkája eredményei még sokáig fennmaradnak.

Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Közélet

Orbán Viktor: Magyarország mindenek előtt

A klímavédelem kapcsán cselekedjünk, ne csak beszéljünk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, a Várkert Bazárban. A kormányfő beszélt Trianonról, az elmúlt 10 év eredményeiről, az új nemzeti konzultációról, Gyöngyöspatáról, a családvédelmi intézkedésekről és a következő két évről is.
2020. február 16. 17:52
FEL