Elhajította a kést, ami a férje mellkasába állt

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat az az asszony, aki egy konyhakést dobott a férjébe.

A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat  azzal az 53 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi nővel szemben, aki egy családi veszekedés során egy konyhakést dobott férje mellkasába.

A vádirati tényállás szerint az alkoholfüggő vádlott közel 20 éve élettársi, 12 éve házastársi kapcsolatban él férjével, a későbbi sértettel. Idén február 29-én 19 óra 45 perckor veszekedtek, vitatkoztak, és az ittas nő a ház hálószobájában, az ágyon fekvő férfihez vágott egy tele lévő, másfél literes műanyag ásványvizes palackot, amely a bal oldali csípőjénél találta el a férfit. Ezt követően az asszony kiment a konyhába, a férfi felkelt az ágyból, odaállt a konyhaajtóba és tovább folytatták a veszekedést. Ennek során a nő felkapott egy 19,5 cm pengehosszúságú konyhakést, és azt a tőle mintegy három méterre álló sértett felé hajította. A kés a sértett mellkasába állt, amelyet a sértett egyből kihúzott onnan. A vádlott akkor, amikor észlelte, hogy mi történt, ágyba segítette sértettet, egy ronggyal megkísérelte a vérzést csillapítani, majd a szomszédból kért segítséget.

A Békés Megyei Főügyészség a nőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét. A főügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 1,4 millió forintos  bűnügyi költséget is a vádlottnak kell állnia. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik

Megosztás:

Címke: , ,