Életben maradtak…

A Csaba 1-1-es döntetlent játszott a Vasassal.

Az NB I 31. fordulójában igazi kiesési rangadón fogadta a Békéscsaba a Vasas együttesét. A lila-fehéreknek nyerniük kellett volna, a döntetlennel a Vasas került egy kicsit közelebb a bennmaradáshoz.

Békéscsaba-Vasas 1-1 (0-0)
Békéscsaba, 3754 néző. Vezette: Karakó.

BÉKÉSCSABA: Poleksic – Bényei, Vaskó, Damjanovic , Laczkó– Spitzmüller (Takács 46.), Piermayr – Viczián (Hudák 89.), Calvente,Birtalan (Paukner 62.) –Punosevac. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
VASAS: Hermány- Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Ádám, Vida – Novák (Pavlov 46.), Berecz (Adamovic 58.), Müller – Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

G: Vaskó (74.) ill. Laczkó (51.-öngól)

A csabai klub a találkozó tétjének megfelelően azt a döntést hozta, hogy a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. Szépen meg is teltek a széksorok a Kórház utcában, úgyhogy arra nem foghatták a csapatok, hogy rossz hangulatú összecsapáson kellett bizonyítani.

Az első tíz perc igazi helyzet nélkül telt el, egy-egy apró lehetőséget jegyezhettünk fel. A 15. percben Novák jobb oldali elfutása jelezte a Vasas nem mondott le a támadásokról a Viharsarokban. Az első hazai lövés Birtalan nevéhez fűződött, Hermány azonban biztosított a jobb saroknál. A 23. percben a meccs addigi legnagyobb lehetőségét Viczián Ádám szalasztotta el, aki egy bal oldali beadás után mellé fejelt. Remili válaszolt, az ő fejesét Poleksic fogta. A félidő ziccerét Bratislav Punosevac rontotta el: Calvente adott forintos labdát, a légiós azonban nem tudta elhelyezni a labdát a kilépő Hermány Bence mellett.

A Csaba jól kezdte a játékot a fordulás után: a 49. percben Punosevac készítette le a labdát, Calvente érkezett, Hermány azonban most is védett. A Vasas első nagy lehetőségéből vezetést szerzett: egy szabadrúgást követően Ristevski elől Laczkó Zsolt próbált menteni, de nem volt szerencséje és a saját kapujába talált (0-1). Viczián gyorsan egyenlíthetett volna, de Hermány újra a helyén volt. Naggyá tették a csabaiak a Vasas-kapust! A 61. percben Viczián tűnt el a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Nyolc perccel később Piermayr szabadrúgása után Paukner nem tudta a kapuba sodorni a labdát… Ki rúg ma itt gólt? – kérdezhették a csabai szurkolók. A válasz: Vaskó Tamás. A 74. percben Calvente tette át a hosszúra a labdát, a védő pedig közelről a bal alsó sarokba fejelt (1-1). Mielőtt igazán belelkesedtek volna, jött Karakó Ferenc és 11-est adott a Vasasnak. Müller állt oda, de a bal kapufáról kipattant a labda, maradt az 1-1.

A hajrában Slavko Damjanovic állt a legközelebb a gólhoz, de az eredmény már nem változott. A döntetlen a Vasasnak egy hajszálnyival jobbnak tűnik, hiszen szombaton a harmadik kiesőjelöltet, a Puskás Akadémiát fogadja majd.

 

Megosztás:

Címke: ,