Éld át a történelmet! - interaktív verseny diákoknak

2015. október 21. 15:13 | Varga Diána

100 évvel ezelőtt zajlott az első világháború vagy az angolszász tradíció szerinti „Nagy Háború”, mely nemcsak az egész XX. századot határozta meg, de árnyéka az új évszázadra is rávetül. A Fidelitas által szervezett történelemverseny Magyarország első világháborúban betöltött szerepével, a harcok hazánkra gyakorolt hatásával foglalkozik.

A kétfordulós egyéni vetélkedőn bármely magyar nyelvű középiskola tanulója részt vehet. Az első, online fordulóban a regisztrációt követően egy tesztsort kell kitölteniük, illetve rövid kérdésekre kell válaszolniuk a versenyzőknek megadott idő alatt. Megoldásaikat november 4-én éjfélig várják a szervezők.

A legjobb eredményt elért diákok részt vehetnek a budapesti döntőn november 27-én, ahol egy rövid interaktív vetélkedő keretén belül többféle feladattípus segítségével minél szélesebb körű tudásukra lesznek kíváncsiak.

A verseny győztesei értékes tárgynyereményekkel (iPhone, iPad, okostelefon, okosóra, E-Book olvasó), valamint könyvjutalommal gazdagodhatnak. A győztes diák ezen kívül elviheti osztályát a Nemzeti Színház egyik előadására. A második helyezett pedig diáktársaival a Hadtörténeti Múzeumba látogathat el.

A versenykiírás, a regisztrációs felület és további információk awww.toriverseny.fidelitas.hu oldalon találhatók.

FEL