Együttműködési megállapodást írt alá a Volánbusz és a Közút

2021. május 19. 10:08 | behir.hu

A közszolgáltató társaságok közös munkájának célja, hogy segítse a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét.

 

– A Volánbusz és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy hosszú távú együttműködésük keretében, diszpécserszolgálataikon keresztül forgalmi és útinformációkat biztosítanak egymás számára, és a napi munkavégzés operatív támogatásával teszik gyorsabbá a helyi és a helyközi közösségi közlekedés adatcseréjét. Egyeztetik a fejlesztési prioritásokat, támogatják a megállóhelyi programnak a Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) segítségével történő fejlesztéseit – adott tájékoztatást a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A megállapodást 2021. május 18-án a napi szintű végrehajtás jelképes helyszínén, a martonvásári autópálya mérnökségen írta alá a közlekedési vállalat és a közútkezelő társaság.

– Évente csaknem 670 millió utast szállítunk és autóbuszaink 455 millió kilométert tesznek meg. Feladataink teljesítése során csaknem 11 ezer járművezetőnk rója országunk és településeink útjait. Munkájuk végzéséhez, utasaink zökkenőmentes célba juttatásához folyamatosan szükségük van valós idejű információkra a közlekedés, a közutak, a forgalom állapotáról – mondta el az eseményen dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a szakmai együttműködés mellett a társaság jármű-fiatalítási programja is szolgáltatások színvonalának emelését célozza. A vetérigazgató úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évben érkezett 866 új és újszerű autóbusz után 2021-ben 1665 új jármű beszerzésére indítanak közbeszerzési eljárást. Sikeres lebonyolítás esetén várhatóan közel 700 busz még ebben az évben megérkezik, 2022 végéig pedig a teljes járműállomány 40 százaléka megújul.

Az együttműködés a Közút számára is kiemelten fontos.

– Több évtizedes közös múltunk van, hiszen mióta létezik közösségi buszos közlekedés, azóta az útjaink szó szerint keresztezik egymást. A megállapodásunkkal nemcsak formálissá tesszük az eddigi partneri kapcsolatainkat, hanem egy teljesen új szintre is emeljük azokat. A hatékony információáramlással jelentős mértékben tudjuk egymás munkáját segíteni, amivel nemcsak a két vállalat, hanem a közlekedők is nyernek – fogalmazott Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta: a társaság számára különösen fontos, hogy a közösségi közlekedéshez elengedhetetlen infrastrukturális feltételeket biztosíthassák. 

A vezértigazgató közölte, csak az elmúlt 10 évben 6000 kilométernyi utat újíthattunk fel, míg idén további 1000 kilométernyi szakasz teljes körű rendbetételére nyílt lehetőségünk.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

További programok »

Gazdaság

Zöldítés és fiatalítás – agrárfórumot tartottak Biharugrán

5400 milliárd forint érkezik a következő öt évben a magyar gazdákhoz – fogalmazott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke csütörtökön, a Biharugrán rendezett agrárfórumon. Az eseményen többek között szó esett az aktuális agrárpolitikai kérdésekről és adójogi változásokról is.
2023. március 31. 08:44
FEL