Együtt: ma nincs működő jogállam

Juhász Péter Békéscsabán járt.

Ma nincs működő jogállam – hangoztatta az Együtt alelnöke. Juhász Péter a korrupció megállításáról tartott országjáró körútja során járt Békéscsabán, ahol a párt megyei elnökeivel tartott közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot.

Maffiaállamnak és maffiamegyének nevezte Magyarországot és benne Békés megyét Bod Tamás azon a fórumon, amelyet azzal a céllal rendeztek a párt megyei szervezetei, hogy a tudomásukra jutott korrupciós ügyekkel kapcsolatban tájékoztassák a lakosságot. A gyulai választókerületi elnök elmondta, ezen a héten elindítanak egy korrupcióellenes sajtótájékoztató-sorozatot, amiben Békés megyei korrupciógyanús ügyekről fognak beszámolni. Ezek között a Békés megyei felsőoktatás kutatás-fejlesztési pénzeit, az ivóvíz-minőség javító programot, illetve a méhkeréki bűnmegelőzési programot említette.

„Ma az igazságszolgáltatás nem hogy nem független, hanem nem is működik Magyarországon” – mondta Juhász Péter, a párt alelnöke, aki az ország legnagyobb problémájának tartja, hogy a jelenlegi rendszer – ahogy fogalmazott – a korrupcióra épül. „Polt Péter maga ismerte el, hogy mióta ő a legfőbb ügyész, azóta harmadára esett vissza azoknak a korrupciós ügyeknek a száma, amiben eljárást indítottak, amiben vádemelés történt. A rendőrség nem jár el, vagy saját személyes példámon tudom mondani, hogy bizonyítékok tűnnek el egyes korrupciós ügyekben. Ezeket meg kell tudni fogni. És ilyen értelemben meg kell hogy történjen a kormányváltás” – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, ma a korrupció akadályozza meg, hogy olyan országot lehessen építeni, ahol jobb és baloldal nem ellensége a másiknak, hanem egymást kiegészítő értékeket hordoznak.

Megosztás:

Címke: , , ,