Az Együtt és az MSZP szerint is „kamutanulmányokra” költöttek az egyetemen

2016. április 8. 18:34 | Zsíros András

Korrupciót sejt a Szent István Egyetem békéscsabai és gyulai kampuszán kifizetett tanulmányok mögött az Együtt és az MSZP. Mint elmondták, a kutatás-fejlesztésre nyert közel másfél milliárdos támogatás jelentős részét bérköltségekre és szerintük használhatatlan tanulmányokra költötték el.

Kamutanulmányoknak nevezte az Együtt önkormányzati képviselője azt a 39 tudományos munkát, amelyért összesen 541 millió forintot fizettek ki a Szent István Egyetem Békés megyei karán. Bod Tamás szerint ezek 90, 70 és 50 százalék nagyságrendben plagizáltak. „Ezeket a tanulmányokat valószínűleg haveri cégek, de nem megyei és nem dél-alföldi cégek kapták meg, hanem budapestiek és dunántúliak” – tette hozzá.

Az MSZP osztja az Együtt véleményét. Miklós Attila elmondta, ha a tanulmányokban hiányosságokat találnak, mindenképpen az igazságszolgáltatáshoz fordulnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban közleményben reagált Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő hasonló vádjaira. Azt írták, a szaktárca az első, aki lépni fog, ha a projektekkel kapcsolatban bármilyen szabálytalanságot, visszaélést állapít meg. Ezért felszólították a politikust, hogy amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, a hatóságok felé tegye meg a szükséges lépéseket.

FEL