Együtt: az egészségügy összeomlott

2016. május 10. 11:23 | behir.hu

Megaadósság az összevont gyulai és békéscsabai kórházban – avagy milliárdok, százmilliók és rossz tendenciák címmel tartott sajtótájékoztatót a Békés Megyei Központi Kórház gyulai központjának főbejáratánál Bod Tamás.

Az Együtt gyulai választókerületi elnöke elmondta, az összevont kórház adóssága átlépte a 2 milliárd forintot, míg az utóbbi egy hónapban 184 millió forint adósságot termelt, amiért elsősorban nem a jelenlegi vezetés okolható. A politikus szerint azt a tájékoztatást kapták, hogy az összevonás nem jár majd semmilyen nagyobb átalakítással, ez azonban kétségbe vonja az integráció szükségességét. 

Bod Tamás elmondta a Fidesz évente 70 milliárddal alultervezi a kórházak finanszírozását, hiszen míg a fejlett országok az éves GDP 9 százalékát, addig Magyarország csak 4,7 százalékot szán erre a területre. Az Együtt álláspontja szerint azonnal át kellene csoportosítani 120 milliárd forintot a kórházi adósság rendezésére, ehhez azonban le kellene állítani a budapesti olimpiára való felkészülést, a Paks2 beruházás előkészítését és a stadionépítési programot.
 

FEL