Egyre többen akarnak saját nyaralót

2018. szeptember 4. 08:29 | behir

Fellendült az ingatlanpiac, javultak a gazdasági kilátások és kedvezőek a hitellehetőségek – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője.

A Velencei-tó ma már Budapest „előszobájának” számít, sokan több hónapra, vagy akár végleg odaköltöznek. Az ingatlanokat továbbra is a Balatonnál a legkönnyebb eladni. Az árakat tekintve nemcsak az északi és déli oldalon, hanem a keleti és a nyugati part között is vannak különbségek. Az északi parton 316, míg a délin 360 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Kelet és nyugat közül az autópálya közelsége miatt a keleti részen drágábbak az ingatlanok – mondta az elemző.

Idén júliusban rekordot döntött az országos nyaralópiac: soha nem volt ekkora érdeklődés, éves szinten 30 százalékkal nőtt a kereslet, 2016 júliusához képes pedig közel 100 százalékkal emelkedett. A balatoni nyaralók iránti kereslet 20 százalékkal nőtt egy év alatt, a Velencei-tónál pedig 11 százalékos volt a bővülés. Az elmúlt három évben a nyaralók iránti kereslet júliusban tetőzött, de a tavaszi hónapok is erősek voltak.
A legolcsóbb nyaralóként hirdetett ingatlanokat a Balatonnál 2,2-4,9 millió forintért kínálták az eladók
– olvasható az ingatlan.com közleményében.

 

Forrás: Világgazdaság

További programok »

FEL