Egy mosollyal kezdődik minden – Békéscsabán Böjte Csaba

Békéscsabán tartott előadást Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes csütörtökön. A Dévai Szent Ferenc alapítvány alapítója a családok szerepéről és fontosságáról is beszélt a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Megtelt a kulturális központ Panoráma terme csütörtökön este. Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: 2018 a családok éve Magyarországon, ezért fontosnak tartották, hogy meghívják Böjte Csabát.

– Egy műsorral egybekötött előadás volt ez, mert Böjte Csaba atyával egy gyerekek is érkeztek, akik verseket mondanak. A családok éve volt az indok, de a gyerekek ittléte és Böjte Csaba szavai sokunk nagy örömére szolgáltak – mondta el a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból szerelmes versekkel készültek a diákok.

– Sokszor úgy tűnik, az érzelmi analfabéták korát éljük. Úgy látom, hogy nehezen boldogulunk saját érzelmeinkkel, nem ismerjük vagy nehezen tudjuk megfogalmazni, kimutatni azokat. Pont ezért is van az, hogy a nagyszalontai gyerekekkel egy csokor érzelmekkel teli szerelmes verset hoztam ide a békéscsabaiaknak – fogalmazott Böjte Csaba.

A ferences rendi szerzetes az előadáson többek között beszélt a család fontosságáról, a férfi-nő kapcsolatról és a gyermekekről is.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,