Egy másodikos fiú ötlete: Tegyenek barátkozós padot az iskolaudvarra

2018. április 14. 12:49 | behir

Minden iskolaudvaron vannak gyerekek, akik pillanatnyilag, vagy tartósan nem találják a helyüket a társaik között, nincs kivel játszaniuk. Egy amerikai kisfiúnak pofonegyszerű ötlet jutott eszébe- írja a York Daily Record nyomán a csaladinet.hu.

A második osztályba járó Cristian Bucks azzal az ötlettel kereste fel iskolája igazgatóját, hogy állítsanak egy "barátkozós padot" az iskolaudvarra. Ha valaki egyedül érzi magát, erre leülhet, és így a többieknek lehetőségük lesz arra, hogy játszani hívják.

Az újság beszámolója szerint a kisfiú először egy német iskoláról szóló fotón látta meg a barátkozós padot, megtetszett neki az ötlet, amit megosztott  a szüleivel, és együtt keresték fel az igazgatót.  Az elképzelés az intézményvezető tetszését is elnyerte, a megvalósításba pedig a kisfiút is bevonta, aki eldönthette, milyen színű és stílusú legyen a pad.

A pad ma már ott áll a yorki Roundtown Elementary School udvarán, és Christian volt az első, aki helyet foglalt rajta. Rendkívül büszke erre a lépésre, és reméli, ezzel az egyszerű ötlettel segíthet azoknak, akik nehezen illeszkednek be a társaságba.

"Amikor másokat játszani hívunk, azt mutatjuk meg, hogy törődünk egymással. Azt is remélem, hogy a pad segítségével új barátságok szövődnek majd" - fogalmazott a kisfiú.

 

Forrás: csaladinet.hu

 

További programok »

FEL