Egy másik rendszámtáblával védte ki az útdíjellenőrzést

2017. január 9. 13:06 | Laczkó Viktória

A Hajdú-Bihari megyei sofőr nem volt biztos abban, hogy kifizette az útdíjat és az interneten sem tudta ellenőrizni, ezért egy másik rendszámott tett fel teherautójára. Az eset a 47-es számú főúton történt. 

Másik rendszámmal takarta le tehergépkocsija eredeti rendszámát egy sofőr 2016. július 15-én Békés megyében. A 47-es számú főúton, Orosháza közelében ment, amikor látta, hogy ellenőrzik az úthasználati jogosultságot. Nem volt biztos benne, hogy kifizette a díjat és nem működött az internet kapcsolata, így nem tudta ezt ellenőrizni. Ezért eltakarta a rendszámát egy olyan rendszámmal, amit állítása szerint a tehergépkocsiban talált, miután megvette. Elhaladt az ellenőrzési pont mellett, majd újra megállt és levette az idegen jelzést a teherautóról.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a Hajdú-Bihar megyei férfit egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozást a rendőrség 2017. január 6-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a sofőr ellen vádemelési javaslattal továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre.

FEL